spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Vicepreşedinta Bundestagului, Katrin Goring-Eckardt va vizita Timișoara și Sibiul

Știri din Județ

Publicitate

Vicepreşedinta Bundestagului, Katrin Goring-Eckardt, va vizita România în perioada 29 septembrie – 2 octombrie şi va fi prezentă la Timişoara şi Sibiu.


„Vicepreşedinta Bundestagului, doamna Katrin Goring-Eckardt, se va afla între 29 septembrie şi 2 octombrie 2023 la Timişoara şi Sibiu. La Timişoara se va întâlni cu primarul Dominic Fritz pentru un dialog pe teme politice la sediul Primăriei, urmând să participe în seara zilei de 29 septembrie ca oaspete de onoare la reprezentaţia creaţiei muzicale monumentale „Gurre-Lieder”. Acest proiect de cooperare între oraşele înfrăţite Gera şi Timişoara, la care participă în jur de 350 de muzicieni, este unul dintre punctele culminante din programul oficial al Capitalei Europene a Culturii. De asemenea, vicepreşedinta Bundestagului va vizita Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din Timişoara. La Sibiu, doamna Goring-Eckardt se va întâlni cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România, pentru a se informa despre activităţile şi problemele minorităţii germane. Cu prilejul vizitării bisericii fortificate din Câlnic, alături de Fundaţia Biserici Fortificate, aceasta îşi va forma o imagine despre aceste monumente unice de patrimoniu şi puncte de reper ale Transilvaniei. În data de 1 octombrie, vicepreşedinta Bundestagului va rosti în biserica fortificată din Guşteriţa predica prilejuită de Zilele recoltei”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti.

De asemenea, la Sibiu este prevăzută vizitarea unui proiect al Asociaţiei Kinderhilfe Siebenburgen e.V.

În încheierea şederii sale, vicepreşedinta Bundestagului se va informa în cadrul unui runde de discuţii în Munţii Apuseni despre oportunităţile pentru dezvoltare sustenabilă şi turism ecologic în Transilvania.

„Este o onoare pentru mine să pot urmări reprezentaţia cantatei „Gurre-Lieder” la Timişoara, oraş înfrăţit cu Gera. Mă bucur să continui dialogul început anul trecut cu minoritatea germană din România”, a declarat, citată în comunicat, Katrin Goring-Eckardt.

În acelaşi timp, vicepreşedinta Bundestagului a subliniat, referindu-se la bisericile fortificate din Transilvania, importanţa păstrării patrimoniului bisericesc.

„În afară de acestea, doresc să mă informez asupra situaţiei romilor şi a refugiaţilor din România. Cu precădere într-o perioadă de criză, este important să vorbim despre cauzele refugierii şi despre ajutorul acordat oamenilor aflaţi la nevoie”, a adăugat oficialul german

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă