spot_img
18.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Recital de operă pe Podul Minciunilor, în cadrul Sibiu Opera Festival

Știri din Județ

Publicitate

Turiştii care se plimbau luni la amiază prin centrul istoric al Sibiului au fost plăcut surprinşi să vadă tinere care cântă arii din opere pe Podul Minciunilor – acest moment inedit face parte din programul „Take an Opera Break”, din cadrul Sibiu Opera Festival organizat de Filarmonica de Stat din municipiu.

Publicitate

Primul recital de operă programat luni a avut loc în curte la Consiliul Judeţean, după care artiştii au cântat în curtea interioară a Primăriei, însă cei mai mulţi spectatori turişti au fost în Piaţa Mică din oraş, pe Podul Minciunilor, un obiectiv important al Sibiului. Momentele de operă continuă luni la sediul Bibliotecii Judeţene şi la unul dintre cele mai vechi hoteluri din oraş.

Pasagerii care se vor afla marţi în Aeroportul Internaţional din Sibiu vor fi acompaniaţi, începând cu ora 12.00, de muzicieni care interpretează arii de operă. La fel, clienţii unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Sibiu, marţi, vor servi masa având alături pe artiştii din cadrul Sibiu Opera Festival. „Take an Opera Break” se va sfârşi sâmbătă, cu recitaluri programe in Muzeul ASTRA şi la un restaurant cu specific săsesc din Sibiu.

Turiştii care se vor afla miercuri la Păltiniş şi la Bâlea Lac este posibil să se bucure şi ei de arii de operă, interpretate la înălţime, dacă condiţiile meteo vor permite asta.

Filarmonica din Sibiu popularizează opera în rândul sibienilor şi al turiştilor, oferind aceste recitaluri gratuite, în spaţii publice şi private, unele neconvenţionale.

Sibiu Opera Festival are programată vineri o gală, de la ora 19.00, la Sala Thalia, sediul Filarmonicii de Stat din Sibiu, după care de duminică până în 13 octombrie festivalul îşi aşteaptă spectatorii atât la Sala Thalia, cât şi la Centrul Cultural „Ion Besoiu”. 

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu