spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu joacă în deplasare pe scenele din Iași și Timișoara

Știri din Județ

Publicitate

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu joacă în deplasare pe scenele din Iași și Timișoara. Spectacolul „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu va fi prezentat luni, 9 octombrie, de la ora 18:00, la Teatrul „Luceafărul” din Iași, iar spectacolul în limba germană „Cenușăreasa – doar o poveste?!” în regia Evei Labadi va fi prezentat marți, 10 octombrie, de la orele 10:00 și 11:30, pe scena Teatrului German de Stat din Timișoara.


„Povești invizibile” este spectacolul unei călătorii-învățare, care ne provoacă să ne imaginăm multiple posibilități de a atinge lumea din jurul nostru: cu buricele degetelor care se mișcă lent pe contururi, cu tălpi care încearcă să urce cât mai sus, cu genunchi care nu stau la locul lor, cu urechi care se lipesc de zgomote. „Povești invizibile” este un spectacol inspirat din lumea copiilor nevăzători. Copiii și părinții văzători sunt invitați să aleagă dacă vor să vadă „totul deodată”, adică să se uite ca spectatorii obișnuiți, sau vor să-și antreneze urechile și degetele și să parcurgă poveștile „bucată cu bucată”. Spectacolul are la bază un text de Mihaela Michailov, iar direcția scenică este semnată de Selma Dragoș. Spațiul și instalația tactilă au fost concepute de Gabi Albu, iar muzica pentru această producție este compusă de Alexei Țurcan. Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 7 ani.

„Suntem singurul teatru public din România cu o trupă de păpușari ce prezintă spectacole în limba germană. Așadar, chiar dacă nu mai suntem azi chiar o secție, căci au mai rămas angajați în teatru doar patru actori, suntem bucuroși de fiecare dată când putem prezenta spectacole în limba germană în afara Sibiului, pentru a duce mai departe această moștenire generoasă.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.  

Una dintre cele mai frumoase povești din toate timpurile prinde viață într-o montare de excepție despre prietenie și miracolul viselor: „Aschhenputtel – nur ein Märchen?!”. Actorii Secției Germane a Teatrului „Gong” aduc un omagiu Sibiului romantic, printr-o montare ce reinventează povestea Cenușăresei în Palatul Brukenthal. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale și cu mult umor, se constituie ca o pledoarie plină de candoare pentru lumea basmelor ca pilon al copilăriei universale și al bucuriei inocente. Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Angela Páskuy, Claudia Stühler, Adrian Prohaska și Jenö Major. Traducerea textului din limba română în limba germană a fost asigurată de Beatrice Ungar. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute și se adresează copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă