spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: Se deblochează lucrările la Tribunalul Sibiu (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Lucrările la Tribunalul Sibiu vor putea fi continuate după ce guvernul a ajuns la un acord de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) pentru a obține finanțare pentru construirea și reabilitarea a 7 sedii de instanțe, inclusiv sediul Tribunalului Sibiu de pe Bulevardul Victoriei.

”Vreau să mulțumesc ministrului Justiției, Alina Gorghiu pentru demararea acestui proiect, o parte din banii care vor fi investiți în urma acordului cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să ajungă în Sibiu, la reabilitarea sediului Tribunalului. Lucrările de aici sunt începute în urmă cu mai mulți ani și sunt blocate din cauza birocrației, a greșelilor de proiectare și execuție și a lipsei banilor. Alocarea de fonduri va urgenta etapele rămase de desfășurat, iar actul de justiție în județul Sibiu va fi realizat într-un sediu modern, într-un timp rezonabil”, a declarat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Pe lângă Tribunalul Sibiu cu banii din urma acestui împrumut vor fi reabilitate sediile instanțelor din  Calafat, Corabia, Vălenii de Munte, Șimleul Silvaniei, Oravița și Filiași.

„Guvernul României face pași concreți pentru dezvoltarea Cartierului pentru Justiție. Acordul cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pe care ministerul justiției și ministerul finanțelor l-au propus, asigură finanțarea necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor aferente obținerii autorizației de construire. Suplimentar, proiectul de lege care a fost trimis, astăzi, Parlamentului pentru ratificare are în vedere construirea/reabilitarea a 7 sedii de instanțe: judecătoriile Calafat, Corabia, Vălenii de Munte, Șimleul Silvaniei, Oravița, Filiași și Tribunalul Sibiu. Justiția este și mai aproape de cetățean”, a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției

Împrumutul este în valoare de 100 milioane EUR și este contractat de la BIRD pentru finanțarea Proiectului „Consolidarea bazelor pentru îmbunătățirea furnizării serviciilor judiciare”, o continuare a proiectului „Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare”, precum și o nouă etapă în pregătirea proiectului de dezvoltare „Cartierul pentru justiție”, aflate deja în implementare la nivelul Ministerului Justiției.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă