spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

ALTERNATIVE – proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor sibieni

Știri din Județ

Publicitate

Proiectul 𝐀𝐋𝐓𝐄𝐑𝐍𝐀𝐓𝐈𝐕𝐄 se desfășoară în perioada octombrie, 2023 – februarie, 2024 și se adresează elevilor din învățământul preuniversitar – gimnaziu și liceu. Proiectul se axează pe prevenirea consumului de droguri oferind alternative, pe termen lung.


Desfășurarea activităților de prevenire urmăresc în primul rând educarea, sprijinirea dezvoltării fizice și psihice a elevilor, încurajarea gândirii critice dar și oferirea unor ALTERNATIVE pentru acele situații care ar putea pune în pericol sănătatea acestora.


Apariția de noi droguri pe piață și faptul că situațiile de consum se extind spre copii și tineri cu vârste tot mai mici, a determinat necesitatea desfășurării acestui proiect care oferă alternative viabile și reale consumului de droguri, incluzând atât participarea societății, cât și a instituțiilor care o reprezintă, având ca beneficiari direcți copiii/elevii/tinerii din unitățile de învățământ.


Prima activitate din cadrul proiectului va avea loc în data de 20 octombrie 2023, în sala Liceului de Arta Sibiu începând cu ora 12, cu participarea d-nei comisar șef de poliție Consuela Ghidiu – ANA/CPECA Sibiu, urmată de o demonstrație sportivă susținută de Asociația de Cheerleading din România – Clubul Sportiv Râșnov Cheerleaders.


𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢:
Asociația Părinților Județ Sibiu ASPASIB, Federația Națională a Părinților EDUPART reprezentanța Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu, Agenţia Naţională Antidrog și CPECA Sibiu, Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG, Filarmonica de Stat Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Asociația de Cheerleading din România, Asociația Clubul Sportiv PUMA Sibiu, SC. Dans popular „Vasile Stoia” SRL, Super Mama, Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă