spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Tema științifică a Zilelor Medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu: Evoluția patologiilor pulmonare în contextul actual

Știri din Județ

Publicitate

Zeci de medici din Sibiu și din țară vor susține prezentări științifice în cadrul primei ediții a Zilelor Medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Conferința „Evoluția patologiilor pulmonare în contextul actual. Implicații intra și interdisciplinare” va fi organizată vineri, 20 octombrie, la Cercul Militar Sibiu, începând cu orele 9.00. Astfel, medici pneumologi din cadrul spitalului și ai altor spitale din țară, precum Cluj-Napoca sau București, vor susține lucrări prin care vor aduce în atenția publicului de specialitate noutăți din domeniul patologiilor pulmonare. În plus, în cadrul conferinței vor prezenta teme și medici din alte specialități, precum Chirurgie, Cardiologie, Alergologie sau Psihiatrie, pentru a atrage atenția cu privire la interferențele și complicațiile bolilor pulmonare.


         

„Zilele Medicale vor aduce în atenția personalului din Sănătate problematica bolilor pulmonare.  Ne dorim ca experientele și concluziile  pe care medicii noștri le au la ora actuală cu privire la tratarea afecțiunilor respiratorii să aducă plus valoare pentru vindecarea cu succes a pacienților cu astfel de patologii. Le mulțumim, de asemenea, medicilor de prestigiu din alte spitale care au acceptat să se alăture manifestării noastre și să împărtășească propriile experiențe cu privire la diagnosticarea și tratarea bolnavilor”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.  

         

Astfel, tematica abordată va fi centrată pe sindromul de apnee în somn, BPOC, tuberculoză, astm bronșic, bronșiectazii, mezoteliom pleural, cancer pulmonar, tumori pulmonare sau reabilitare respiratorie.

„Mă bucur că reușim ca în acest an să organizăm Zilele Medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Această dorință am avut-o încă din anul 2019, numai că pandemia de Covid-19 ne-a  împiedicat să concretizăm această inițiativă. Din fericire, anul acesta reușim să ne îndeplinim și acest obiectiv, motiv pentru care întregul nostru  colectiv medical s-a implicat, dorindu-ne să transmitem cât mai mult din experiența noastră ca spital, ca pneumologi, programul științific al manifestării acoperind o tematică vastă”, a declarat dr. Lavinia Danciu, Director Medical Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu are deja o tradiție în organizarea unor manifesfări dedicate comunității sibiene, precum Ziua Tuberculozei, Zilele BPOC, Campania Antifumat, precum și efectuarea unor sesiuni de spirometrii gratuite în diverse locații publice din Sibiu, pentru a veni în sprijinul populației.

Zilele Medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu se desfășoară în perioada 19 – 20 octombrie 2023, pe lângă conferința „Evoluția patologiilor pulmonare în contextul actual. Implicații intra și interdisciplinare” fiind organizată și conferința „Suntem ceea ce gândim”, susținută de Dumitru Constantin Dulcan și Mihaela Stroe.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este singurul spital de monospecialitate în care sunt tratate patologiile pulmonare ale  cetățenilor din judetul Sibiu. În plus, unitatea sanitară tratează și pacienți din județele litrofe – Vâlcea, Mureș, Hunedoara, Alba sau Brașov. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă