spot_img
5.2 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Reportaj: Tatăl unei sibience care a depus jurământul militar: „Sunt şi eu emoţionat, iar pentru un tată parcă este mai dificil”

Știri din Județ

Publicitate

Peste 200 de studenţi, băieţi şi fete, au depus vineri jurământul militar, în prezenţa familiilor emoţionate, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Publicitate

Printre cei 228 de studenţi se numără şi Ana Zotică, o tânără din Sibiu, care a terminat Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia, după care a ales să revină acasă, dar să îşi continue pregătirea militară.

Părinţii Anei, vizibil emoţionaţi, şi-au încredinţat copilul profesorilor de la Academia Militară din oraş şi au încredere că fata lor va fi bine, chiar dacă este un context internaţional dificil, cu tot mai multe conflicte.

„Sunt şi eu emoţionat, iar pentru un tată parcă este mai dificil, pentru că taţii au o relaţie specială cu fetele, dar categoric datoria noastră este să o susţinem. Iar dacă tot aţi pomenit de acest context internaţional dificil, nu, nu ne este teamă, pentru că, civili sau militari, toţi datorăm un singur lucru acestei ţări: jurământul de a o apăra. Repet, civili sau militari, aşa că nu ne este teamă”, a declarat pentru AGERPRES Ovidiu Zotică, tatăl Anei.

Spre deosebire de acesta, Laura Zotică, mama Anei, recunoaşte că veştile despre conflictele armate care s-au înmulţit în ultima vreme o îngrijorează.


Foto: Isabela Paulescu – AGERPRES


„Am foarte mari emoţii. E un moment unic. Ea e singurul copil pe care îl avem şi nu ne-am fi aşteptat să îmbrace această haină atât de frumoasă, dar cu atât de multe responsabilităţi. Ne bucurăm că a venit la Sibiu. Contextul acesta (internaţional – n.r.) creează mari probleme pentru oricare părinte, dar noi suntem alături de ea şi ştim că tot ce va învăţa în această Academie o va ajuta să depăşească momentele critice pe care viaţa i le va pune, dar suntem convinşi că, la final, totul va fi bine. Chiar avem încredere în ea şi în aceşti oameni cărora le-am încredinţat copilul nostru”, a precizat Laura Zotică.

Ana a ales Academia Militară din Sibiu, specializarea Telecomunicaţii, pentru că i-au plăcut mereu, aşa cum ea însăşi mărturiseşte, „disciplina, ordinea, siguranţa”. Şi mereu i-a plăcut să facă ceva diferit de restul şi aici le-a găsit pe toate.

Ea este convinsă că această carieră militară este ceva unic.

„Este ceva unic, ceva ce nu găseşti peste tot, la facultăţile civile, şi este ceva special, mai ales pentru cineva căruia îi place să socializeze, să fie cu colegi, să lucreze în echipă. Chiar recomand dacă se găseşte cineva într-o situaţie ca mine, recomand o academie, mai ales cea de la Sibiu”, a spus Ana Zotică.

Când vine vorba despre ştirile despre războiul din Ucraina şi situaţia din Israel şi Fâşia Gaza, Ana Zotică recunoaşte că nu îi este uşor.

„Nu este uşor, dar aici învăţăm cum să trecem peste momentele grele şi cum să le depăşim”, a declarat aceasta.

Cei 228 de studenţi din anul I de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” au făcut legământ cu ţara. Cele 102 fete şi cei 226 băieţi studenţi din anul I şi colegii lor mai mari sunt şcolarizaţi la Sibiu pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Justiţiei.

sursa foto: Daniela Oană

sursa info: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer