20.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Doliu la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu: Angela Bănăduc s-a stins din viață

Știri din Județ

Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu își exprimă regretul și este profund îndurerată de vestea trecerii la cele veșnice a doamnei conf. univ. dr. Angela Bănăduc.


Născută la 27 ianuarie 1971, doamna conf. univ. dr. Angela Bănăduc a fost absolventă a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului, a obținut titlul de Doctor în Biologie la Universitatea “Ovidius” din Constanţa, urmând studii postdoctorale la Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu” al Academiei Române.


Din 1996 este membru al comunității academice a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, ghidând cu profesionalism și dedicare multe generații de studenți, pe drumul cunoașterii naturii. Pentru o perioadă de opt ani a reprezentat Facultatea de Științe ca decan, membru în Senatul Universității, precum și ca Director al Centrului de Cercetare în Ecologie Aplicată (AERC) din cadrul ULBS, începând cu anul 2017. Dedicată carierei de dascăl, căreia i-a dăruit peste 27 de ani, doamna conf. univ. dr. Angela Bănăduc va rămâne în amintirea colegilor și a studenților ca o prezență elegantă, sobră și ca un reper de cultură, prin măiestria didactică precum și prin rolul important pe care l-a avut la conducerea Facultății de Științe.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! – transmit reprezentanții ULBS.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri