spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Claudiu Mureșan, senator PSD: Mai simplu, mai bine – pentru contabili și antreprenori (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Senatorul PSD de Sibiu, Claudiu Mureșan a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Senatorul PSD de Sibiu, Claudiu Mureșan, a depus la Senat, în această săptămână, un proiect legislativ menit să simplifice procedurile pentru conducătorii de companii și cei responsabili de evidența contabilă.

Proiectul propus vizează eliminarea sancțiunilor pentru nerespectarea termenului de 15 zile impus pentru înscrierea modificărilor la Registrul Comerțului. Este recunoscut faptul că acest interval de timp este, adesea, mult prea scurt pentru a fi respectat în mod corespunzător.

În proiectul său legislativ, senatorul social-democrat Mureșan propune prelungirea acestui termen la 30 de zile, calculat de la data emiterii actelor sau de la momentul producerii faptelor care necesită înregistrare la Registrul Comerțului. Astfel, li se oferă contabililor și administratorilor de firme o perioadă rezonabilă pentru îndeplinirea obligațiilor legale.

„Nu pierde nimeni dacă acest termen este mai relaxat. În schimb, avem de câștigat prin crearea unui mediu de afaceri mai favorabil, în care cei implicați să-și poată îndeplini obligațiile fără stres și într-un interval de timp decent”, a declarat senatorul Mureșan.

Propunerea legislativă a senatorului PSD este o declarație de susținere a antreprenorilor și demonstrează preocuparea Partidului Social Democrat pentru un mediul de afaceri cu reguli echitabile, adaptate la realitățile din teren. „Amenzile aplicate în mod subiectiv demotivează mediul de afaceri și descurajează inițiativele antreprenoriale. Este crucial să oferim înțelegere, sprijin și soluții practicienilor din domeniul afacerilor”, a subliniat Claudiu Mureșan.

Proiectul de lege va fi supus dezbaterii și analizei în cadrul procesului legislativ din Parlament, urmând să devină un cadru normativ mai prietenos pentru cei implicați în gestionarea firmelor și a evidențelor contabile.

PSD Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă