spot_img
8.6 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Arhiepiscopul Sibiului a oferit primarului Astrid Fodor, Ordinul ctitoricesc pentru femei „Anastasia Șaguna”

Știri din Județ

Publicitate

La Catedrala Ortodoxă Mitropolitană din Sibiu s-a sărbătorit astăzi cel de-al 12-lea hram al Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Ardealului și ctitorul acesteia, în aceeași zi cu Apostolul românilor, Sfântul Andrei.

Publicitate

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, a conferit primarului Astrid Fodor, Ordinul ctitoricesc pentru femei „Anastasia Șaguna”, în semn de mulțumire și apreciere pentru buna colaborare instituțională între administrația locală și Mitropolia Ardealului.

După ce în 2015 a conferit primarului Astrid Fodor Crucea Șaguniană pentru Mireni, pentru activitatea remarcabilă în susținerea și promovarea patrimoniului spiritual-cultural șagunian, Înaltul Prelat a reiterat astăzi aprecierea Mitropoliei față de sprijinul primit din partea Primăriei Sibiu.

„Am primit acest ordin în numele tuturor colegilor din Primăria Sibiu. Cu toții înțelegem că, alături de celelalte atribute ale Sibiului, toate cultele reprezentate în urbea noastră sunt parte din ființa orașului și a comunității sale. De-a lungul secolelor, Sibiul și-a însușit în caracter și lumina cultelor, a spiritualului și a valorilor pe care biserica le insuflă. Datorită deschiderii mari a Mitropoliei Ardealului către viața orașului, sub înțeleapta îndrumare a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu, această instituție este astăzi un actor activ și implicat în comunitate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

La liturghia de astăzi a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei. precum și ați prelați din țară. Un număr mare de credincioși au asistat la slujba din Catedrala Ortodoxă din Sibiu, una dintre clădirile istorice și emblematice ale orașului.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer