USR Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:
Un proiect așteptat de locuitorii din Micăsasa, o comună administrată de echipa USR Sibiu, a fost deblocat prin eforturile deputatului Dan Barna și ale USR. Amendamentul are o valoare de un milion de lei și va permite reparații capitale la străzile comunei Micăsasa, o investiție pe care locuitorii comunei așteaptă să fie finanțată de ani buni.
Este însă și singurul proiect pe care deputatul Dan Barna, în numele USR Sibiu, a reușit să-l obțină pentru județul Sibiu de la coaliția toxică, ceea ce arată că majoritatea parlamentară actuală, PNL PSD, este neinteresată să servească românii și să dezvolte România. Au fost respinse proiecte importante propuse de USR Sibiu: grădiniță în Cartierul Arhitecților, drum de legătură în Turnu Roșu, finanțarea unui centru pentru copii cu afecțiuni din spectrul autist și altele.
Iată principalele amendamente propuse de USR Sibiu pentru bugetul din 2024 și respinse de PNL și PSD:
Construcția și operaționalizarea unei unități de învățământ mixte- antepreșcolar și preșcolar în orașul Cisnădie, cartierul Arhitecților
În cadrul teritoriului administrativ al Orașului Cisnădie, începând cu anul 2010 s-a dezvoltat un Cartier rezidențial denumit „Arhitecților”. Acum în acest cartier trăiesc cca. 9.000 persoane, în marea majoritate familii tinere cu copii. Cartierul s-a dezvoltat la limita teritoriului administrativ al Municipiului Sibiu, are o lățime medie de 350 m și o lungime de cca 1,7 km. Din Centrul cartierului până la limita Orașului Cisnădie (Cisnădia veche) este o distanță de 5,7 km. În Cartier nu există nicio unitate de învățământ, de niciun tip. În Cisnădia veche există grădinițe dar nu există nicio creșă de stat. În cartierul Arhitecților sunt cca 3.000 de copii de diferite vârste. Părinții utilizează creșele și grădinițele din Municipiul Sibiu. Doar o mică parte din părinți își duc copii la grădinița din orașul Cisnădie, datorită distanței mari și a faptului că majoritatea părinților lucrează în Sibiu. O creșă și grădiniță cu capacitate de 240 locuri ar ajuta mult în acest context. Conform standardelor de cost din domeniu estimăm costurile de investiție astfel: 104.125 lei/loc*240= 24.990.000 lei.
Modernizarea Drumului de legătură între localitățile Turnu Roșu – Sebeșu de Jos
Turnu Roșu este singura comună din județul Sibiu care nu are drum direct între comună și satul aparținător. În prezent sunt 46 de copii care fac naveta zilnic din localitatea Sebeșu de Jos la școala din Turnu Roșu, dar ocolind pe barajul de la Bradu – pe un drum de pământ, nemodernizat.
Drumul ar ușura accesul cetățenilor din Sebeșu de Jos la instituțiile publice situate în satul reședință de comună (primărie, post poliție locală, dispensar comunal etc).
Acest drum direct între cele 2 sate va deservi 2.400 de cetățeni beneficiari, locuitori ai comunei.
Suplimentarea bugetului cheltuielilor de personal cu terapeuți specializați pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, la Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist”, din Mediaș.
Asociația Sfântul Casian prin „Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist”, oferă terapie unui număr de 27 de copii cu diagnostic de autism. Personalul aflat la dispoziția acestui centru nu mai poate deservi alte solicitări, din cauza condițiilor speciale de care acești copii au nevoie, realizate prin personal calificat și specializat.
În acest moment există o listă de așteptare de 20 de copii cu diagnostic de autism, care solicită servicii de terapie specializată. Personalul calificat necesar este de 5 terapeuți pentru a putea începe serviciile de terapie cu cei 20 de copii din lista de așteptare a Centrului Asociației Sfântul Casian.
USR Sibiu a mai depus un amendament pentru localitatea Micăsasa, „Amenajare și reparații Capelă în sat Micăsasa, Comuna Micăsasa” care ar urma să deservească aproximativ 1.700 de oameni din trei sate aparținătoare: Chesler, Micăsasa, Țapu.
Alte amendamente propuse de deputatul Dan Barna au fost respinse, de asemenea, de Parlamentul României. Între acestea se numără suplimentarea cu peste un miliard de lei a valorii tichetelor de recuperare pentru persoanele cu dizabilități prin bugetul CNASS, și, împreună cu senatorul Radu Mihail și deputatul Iulian Lorincz, a mai depus amendamente pentru suplimentarea creditelor bugetare pentru extinderea rețelei consulare a României, la Nantes, Valencia, Frankfurt pe Main, Denver, și a unui birou consular în Iutlanda, rețea care ar urma să deservească românii de peste hotare, suplimentarea sumelor alocate investițiilor pentru reparații capitale ale unor clădiri ale Statului Român în Paris, Washington DC și Vârșeț, suplimentarea numărului de consulate itinerante pentru 2024, în vederea sprijinirii comunităților de români aflați la distanțe semnificative de sediile oficiilor consulare, suplimentarea creditelor bugetare pentru acordarea de drepturi salariale corespunzătoare personalului angajat pe plan local, precum și finanțarea unui studiu privind structura și nevoile comunităților românești din străinătate. Acesta din urmă ar fi urmat să aibă ca sursă de finanțare Administrația Prezidențială și ar fi avut ca obiectiv stabilirea unor recomandări privind politica României față de cetățenii săi din afara granițelor țării.
Românii trebuie să știe că PNL și PSD nu sunt preocupați nici de românii din țară, nici de cei din străinătate, ci doar de propriile buzunare și interese.