spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Christine Thellmann: „Două zile intense în Israel. Am văzut o tragedie imensă pentru întreaga omenire!” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Christine Thellmann, deputat PNL de Mediaș a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


La invitația ELNET am participat la începutul lunii ianuarie într-o misiune de solidaritate în Israel. European Leadership Network este o organizație non-profit care are misiunea de a întări relațiile între Europa și Israel, bazate pe valori democratice și interese strategice.

În cele doua zile agenda de lucru a cuprins, pe lângă vizite de teren în kibbutz-urile distruse de atacurile HAMAS din 7 octombrie, întâlniri oficiale și informale cu familiile victimelor.

Prezentările și discuțiile cu purtătorul de cuvânt al IDF (Israel Defense Force), dar și cu reprezentantul Politiei Naționale de la sediul politiei din Sderot ne-au făcut să înțelegem complexitatea planificării atacului asupra Israelului și vulnerabilitățile sistemului serviciilor de securitate.

Nu pot exprima în cuvinte prin ceea ce trec familiile și aparținătorii, copii care au rămas orfani, tinerii care au fugit de teroarea atacului de la festivalul NOVA.

În cadrul întâlnirilor avute cu aceștia am ascultat povestea cutremurătoare a fiecăruia.

La nivel guvernamental și diplomatic discuțiile oficiale au avut loc cu Israel Katz, ministrul Afacerilor Externe, Gideon Sa’ar, ministru în guvernul Israelian și membru al cabinetului pentru securitate.

Despre situația comunității românești din Israel, în special a celei din zonele afectate de condițiile de război, am discutat cu excelența sa dl. ambasador Radu Ioanid.

În cadrul întâlnirii cu Isaac Herzog, președintele Israelului, acesta a subliniat complexitatea geopolitică a acestui conflict cu implicații istorice, religioase și ideologice într-un peisaj global general care poate impacta echilibrul economic și securitatea tuturor statelor. Necesitatea tăierii tuturor finanțărilor grupărilor teroriste, reclădirea încrederii populației israeliene în instituțiile statului, viitorul populației palestiniene, criza umanitară din Fâșia Gaza au fost câteva subiecte atinse în cadrul discuțiilor.

România condamnă ferm atacurile Hamas din 7 octombrie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă