spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Recital și dialog despre poezie la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 12 ianuarie, începând cu ora 17,00, Muzeul Național Brukenthal vă invită să sărbătorim în avans Ziua Culturii Naționale cu un recital și un dialog despre poezie la Muzeul de Artă Contemporană (strada Tribunei, nr.6), în cadrul expoziției „îmblânzirea iluziilor”. Marcăm cu această ocazie și lansarea volumului „siluete oarbe dansează” semnat de Ovidiu Baron și ale cărui poeme au fost transpuse în viziune grafică de către artista Andrea Bernath.


Ovidiu Baron va citi din volumul „siluete oarbe dansează” și Andrea Bernath va vorbi despre experiențele expoziționale din ultimii ani, în care textele unor poeți contemporani au devenit material de lucru pentru desen și pentru instalații de artă. Cartea este de altfel un dialog artistic al celor doi, un catalog al expoziției care mai poate fi vizitată doar până în 15 ianuarie.

Radu Vancu va citi din volumul „Kaddish”, aflat anul trecut pe primul loc în topul cărților de poezie. Poemele sale fac un joc secund subtil și emoțional, rescriind o poveste de dragoste care transcende paradoxal moartea. Suflul poetic născut din trupul schingiuit al condamnatului se insinuează într-un carnețel pe care soția poetului dispărut îl salvează. Singurul trup al ființei iubite este acum textul, hârtia amprentată de moarte. Memoria revine prin dialogul la distanță dintre soț și soție, apoi dintre poetul zilei celei noi, care recitește și, evident, rescrie. Apusul devine un nou răsărit, calm, luminos, capabil să mărturisească lumii de azi despre puterile fascinante ale poeziei de a traduce răul în bine, frica în curaj și întunericul în lumină. Poezia din Kaddishul lui Vancu ne învață să vedem, prin imagini și dialog, miracolele. O revelație a frumosului din noi și din jurul nostru, adeseori îngropat de brutalitatea călăilor sau de cinismul ignoranței. Este o artă poetică al cărei unic risc este acela de a ne face să credem că e la-ndemâna oricui să facă frumosul simplu de înțeles și ușor transmisibil.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă