spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

30 de cămăși tradiționale din categoria „Tezaur” a Muzeului „Astra” alcătuiesc cea mai nouă expoziție

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul Astra din Sibiu găzduiește o nouă expoziție dedicată cămășilor tradiționale românești. Expoziția „Cămașa. Eleganța veșmântului” reunește 30 de cămăși din categoria „Tezaur” a muzeului, adică piese de o valoare deosebită, atât din punct de vedere artistic, cât și cultural.


„Adunând în cusăturile lor bucuria, unitatea, speranța și credința bunicilor și străbunicilor noștri, 30 de cămăși tradiționale din categoria „Tezaur” a Muzeului „Astra” alcătuiesc cea mai nouă expoziție organizată și găzduită de această instituție.

„Cămașa. Eleganța veșmântului” este o călătorie în satul românesc de odinioară în care, cu infinită răbdare și talent, femeile reușeau să creeze pe pânza albă, cu ac și ață colorată, adevărate povești, atât despre personalitatea celui care purta cămașa, cât și despre tradițiile și obiceiurile locului„ – transmite Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu pe Facebook.

Din 12 martie, expoziția va putea fi admirată la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Madrid, urmând ca evenimentul de închidere să aibă loc pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri