17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

EDITORIAL: Sibiu, trafic îngreunat de lipsa parcărilor

Știri din Județ

Știu, titlul te duce cu gândul la un paradox. Dar nu este chiar așa. Traficul din Sibiu, în afara bulevardelor, și așa puține, a devenit o reală probă de răbdare, pe restul străzilor. Motivul? Acestea apar foarte des cu dublu sens, dar în realitate au disponibilă o singură bandă. Cealaltă este blocată de mașini parcate.


Să nu credeți că sunt genul care doar comentează de pe tușă la o problemă. Din contră! Personal am sesizat astfel de situații de străzi pe care, efectiv, se circulă pe o singură bandă. Mereu. Pentru că pe cealaltă bandă sunt parcate mașini. Mereu.

Publicitate

Dar sesizările mele și ale altora, inclusiv cu sugestii de soluționare, se blochează la Primăria Sibiu și la Comisia de circulație. Teama de a lua măsuri a devenit o constantă a mai marilor din primărie și poliție.

Pe astfel de străzi, de rang 2 și 3, există două soluții: ori ridici mașinile, după ce pui semne de staționare interzisă, ori le faci cu sens unic. Dar niciuna din soluții nu este luată. Iar traficul devine „care pe care”.

Mai rău, că pe unele din aceste străzi, circulă și autobuzele Tursib. „Circulă” este un termen vag, în acest caz. Pentru că nu dorești să fii în piele șoferilor Tursib sau a mașinilor de gunoi de la Soma. Sincer îi felicit pe acești șoferi pentru răbdare și talent pe aceste străzi transformate din dublu sens pe două benzi, în dublu sens pe o bandă.

Fie că vorbim de cartierele Turnișor, Ștrand, Ștrand II, Valea Aurie, Trei Stejari și lista poate continua, situația este aceeași. Înțeleg că Primăria nu poate impune reguli privind parcările, pentru că nu a făcut parcări. Mă refer la parcări reale, din cele supraetajate în zonele aglomerate. Doar una, în Hipodrom. Altele sunt în proiect, de ceva ani. Bine că ne-a făcut piste de biciclete…

Soluția, pe toate aceste străzi, este cea de a crea sensuri unice. Doar așa traficul poate fi puțin fluidizat. Iar, în unele situații, amplasarea de semne de staționare interzisă și ridicarea de mașini. Pentru că la Sibiu se pot ridica și mașini cu numere de Sibiu, nu doar cu numere din alte județe… dacă mă înțelegeți!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic