spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Biserica Evanghelică din Sibiu, alături de Biserica Ortodoxă Alba Iulia, sprijină copiii vulnerabili

Știri din Județ

Publicitate

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a iniţiat, în parteneriat cu Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA Sibiu, un proiect educaţional în beneficiul copiilor vulnerabili din aşezămintele sociale, prin care pedagogi, asistenţi sociali şi psihologi din casele de tip familial sunt iniţiaţi în pedagogia teatrală, storytelling şi creativitate artistică.


Potrivit unui comunicat publicat marţi pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, 15 pedagogi, asistenţi sociali şi psihologi din Casele de tip familial „Sfântul Vasile cel Mare”, „Izvorul Tămăduirii” şi „Adolescenţa” din Alba Iulia au participat la un curs de iniţiere în pedagogia teatrală, storytelling şi creativitate artistică, desfăşurat, timp de două zile, la Centrul Cultural Catehetic „Sfânta Ecaterina” din Alba Iulia.

Cursul a fost condus de Mirona-Ioana Tatu, instructor în dezvoltare personală şi terapie prin arta teatrală din Sibiu. Sub îndrumarea acesteia, specialiştii au luat la cunoştinţă şi au exersat practic tehnici de terapie prin arta teatrală, îmbogăţindu-şi astfel paleta de instrumente de intervenţie. Totodată, copiii au avut ocazia de a experimenta şi de a se dezvolta prin intermediul activităţilor interactive.

„Colaborarea dintre Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA Sibiu aduce împreună resurse şi expertiză diversă pentru a sprijini copiii în nevoie. Cursul oferă abilităţi practice şi aduce o abordare inovatoare în îngrijirea copiilor, integrând pedagogia teatrală şi storytelling-ul în procesul de dezvoltare”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cursurile vor fi extinse. Astfel, următoarea sesiune de instruire va avea loc în perioada 26-27 ianuarie, activitate la care vor participa educatorii din alte trei aşezăminte – Casa de tip familial „Sfântul Nectarie” din Blaj şi Centrele de zi „Cuvioasa Parascheva” din Alba Iulia şi „Sfântul Pantelimon” din Zlatna, alături de copiii care le sunt beneficiari.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă