spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Uz de armă la Cârțișoara. Dosar penal pentru braconaj și arme confiscate!

Știri din Județ

Publicitate

În cursul zilei de vineri, a fost semnalat un caz de braconaj produs pe raza localității sibiene Cârțișoara. Aici, oamenii legii au găsit mai mulți vânători, dar și o pradă ilegală.


Conform surselor Sibiu Independent, paznicul de vânătoare, Gheorghe Gritu, alături de mai multe persoane, se aflau la vânătoare într-o zonă din Cârțișoara și ar fi vânat o pisică sălbatică, protejată de lege. Găsiți cu pradă ilegală în mașină, vânătorii au mințit inițial despre faptul că au găsit animalul lovit de către o mașină, însă puși în fața dovezilor, aceștia au recunoscut faptul că l-au vânat ilegal.

Conform polițiștilor sibieni, două autoutilitare au fost oprite în centrul localității Cârțișoara, fiind depistate opt bărbați: un localnic în vârstă de 70 de ani și șapte bărbați cu vârste între 29 și 53 de ani, din județul Ilfov. În urma perchezițiilor, a fost găsită împușcată o pisică sălbatică, protejată de lege.

În vederea continuării cercetărilor, polițiștii au ridicat patru arme de vânătoare, muniție și documente, iar autoutilitara cu care era transportat animalul împușcat a fost indisponibilizată

„La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 21.30, în centrul localității Cârțișoara, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control două autoutilitare în care se aflau în total opt bărbați, dintre care un localnic în vârstă de 70 de ani și șapte bărbați cu vârste între 29 și 53 de ani, din județul Ilfov. Cu ocazia controlului asupra vehiculelor, într-una dintre autoutilitare, condusă de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, a fost găsită o pisică sălbatică, specie protejată, împușcată. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că unul dintre pasageri, în vârstă de 53 de ani ar fi împușcat animalul în timpul unei partide de vânătoare autorizată pentru alte specii.
În cauză, polițiștii secției de poliție rurală amintite au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, respectiv transport vânat fără autorizație. În vederea continuării cercetărilor, polițiștii au ridicat patru arme de vânătoare, muniție și documente, iar autoutilitara cu care era transportat animalul împușcat a fost indisponibilizată..”
a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU, Elena Welter

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Acest individ numit Gritu Gheorghe…reclama in trecut intregul Ocol Silvic Avrig ca fac vanatoare ilegal…ceva fals…el este singurul braconier din zona…acum s a si dovedit…dorim ca justitia sa si faca treaba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă