spot_img
5.2 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Sibiul a „pierdut în întuneric” stațiunea Păltiniș

Știri din Județ

Publicitate

De mai bine de trei zile, stațiunea Păltiniș a rămas fără curent electric. Se pare că cei de la Electrica, dar și autoritățile au ignorat ani la rând mentenanța linilor de electricitate, mulți brazi fiind crescuți printre firele de înaltă tensiune.

Publicitate

Deși aparține administrativ de municipiul Sibiu, autoritățile nu au emis nici până la această oră un comunicat de presă sau măcar directive clare către echipele de intervenție. Situația este cu atât mai critică cu cât, curentul este folosit la încălzirea cabanelor pline cu turiști, dar și la nocturna pârtiilor de schi. În ajutorul electricienilor au sărit și salvamontiștii sibieni, care i-au transportat pe aceștia în zona avariei cu ajutorul unui UTV șenilat. Totuși, deși sunt echipe în teren, nu se cunoaște cu exactitate când și dacă se va rezolva avaria.

Este a treia zi fără curent în tot Păltinișul, majoritatea clienților au renunțat la cazări, și au plecat. În niște condiții de catalog, cu zăpadă și pârtii perfecte, pensiuni pline, soare și o atmosferă de iarnă de vis. Nu vreu să mă gândesc cu ce imagine au rămas in minte. Motivul penei de curent? Fix același, ca în 2021, la o ninsoare asemănătoare. Brazii care trebuiau tăiați, care formează o adevărată junglă, crescând printre liniile de medie tensiune, care alimentează tot Păltinișul, fie s-au lăsat pe aceste linii, fie le-au rupt. Sub aceste linii, dar și în laterala lor, NU ar trebui să existe, din motive de siguranță nicio vegetație. Uitându-mă la soarele de pe cerul de un albastru perfect, și la nebunia asta de iarnă de sus, îmi vine să urlu de furie. Iar Păltinișul, cel puțin până acum, rămâne un veșnic pierzător.” a postat pe Facebook administratorul Păltiniș Arena, Andy Fazekas

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer