19.1 C
Sibiu
miercuri, 24 iulie, 2024

Raluca Turcan: ,,PNL nu e partidul care fuge de la guvernare. Nu vom face cum a făcut USR, care i-a abandonat pe oameni” (C.P)

Știri din Județ

Ministrul Culturii, Raluca Turcan a precizat în cadrul conferinței de presă, susținută astăzi, că PNL nu se retrage de la Guvernare.


• Au fost mai multe speculații de presă în ultimele zile despre prezența PNL la guvernare, iar conducerea partidului a dat un mesaj foarte clar de seriozitate și responsabilitate.

Publicitate

• PNL nu e partidul care fuge de la guvernare. Nu vom face cum a făcut USR, care i-a abandonat pe oameni.

• Guvernarea e un act de responsabilitate, nu un act de orgoliu. Prioritățile României ne-au impus să construim această coaliție, iar aceste priorități trebuie să ne ghideze în continuare deciziile.

• Creșterea economică, majorarea veniturilor oamenilor, sprijinul pentru fermieri, crearea de locuri de muncă mai bine plătite, calmarea inflației, noi investiții în infrastructura rutieră, energetică, educațională, culturală, digitalizarea administrației – acestea sunt prioritățile românilor și ale României.

• Eu cred că imaturitatea a părăsit guvernarea în 2021 și că la guvernare sunt acum partide responsabile.

• O „retragere cu torțe” de la guvernare nu ajută pe nimeni, ci doar ar face rău României și românilor.

• Partidul Național Liberal va face întotdeauna ceea ce e în interesul oamenilor. Iar eu cred că oamenii judecă lucrurile tranșant: apreciază efortul, penalizează fuga.

• Această coaliție poate supraviețui competiției electorale dintre PSD și PNL. Trebuie să acceptăm că suntem în același timp aliați la guvernare și concurenți în alegeri.

În privința comasării alegerilor, m-am exprimat public în mai multe rânduri. Consider că ar fi în sprijinul democrației să avem politicieni aleși în funcții printr-o prezență mare la vot. Să fie legitimați de votul oamenilor! Dacă prin comasarea unor tipuri de alegeri reușim să aducem cât mai mulți oameni la vot, evident că susțin o asemenea variantă.

Personal, nu cred în calcule ascunse, așa cum s-a vehiculat!

Dimpotrivă! Știm cu toții că o prezență mare la vot de multe ori strică orice calcul politic! Însă principiul este corect. Votul oamenilor trebuie respectat, iar aleșii trebuie să aibă reprezentativitate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri