spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Mediaș: Vizită olandeză în cadrul proiectului internațional „Clean City“

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 18 – 21 februarie 2024, municipiul Mediaș a fost gazda unei delegații olandeze reprezentând orașul De Fryske Marren, înfrățit cu Mediașul încă din anul 1995. Vizita a avut rolul de a pregăti cel de-al treilea an al proiectului de colaborare „Clean City“, având ca parteneri cele două municipalități, alături de școlile gimnaziale din Mediaș și De Fryske Marren. Principalele teme ale proiectului sunt legate de întreținerea curățeniei în oraș și de educarea copiilor în spiritul economiei circulare.


La sugestia primarului municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, membrii delegației olandeze, alături de reprezentanții municipalității și ai instituțiilor liceale medieșene au discutat posibilitatea extinderii în viitor a colaborării și la nivel liceal, principalele teme identificate în acest sens fiind legate de mediu sau competiții de robotică.

În cadrul vizitei recent încheiate, delegația olandeză a vizitat Școlile Gimnaziale „Cireșarii“ și Ighișu Nou – recent reabilitată, Muzeul Municipal, construcția Centrului Social Comunitar de Agrement și Sport de pe strada Sticlei, Liceele Teoretice „Roth – Oberth“, „Axente Sever“ și Colegiul „Școala Națională de Gaz“, unde cele patru echipe de robotică ale liceelor medieșene au simulat o competiție între roboți, similară cu cele la care participă în mod curent.

„Vizita este parte din proiectul Clean City, care se desfășoară anual, pentru a pregăti anul următor pentru proiectul care reprezintă de fapt o înfrățire, un parteneriat între școlile noastre gimnaziale și școlile gimnaziale din zona De Fryske Marren. Anul acesta, am ales în cadrul vizitei să extindem acest proiect și să realizăm și altele la un nivel educațional superior – liceal. Ne dorim acest lucru pentru că Olanda a arătat că poate oferi experiențe educaționale bune la nivel gimnazial, din care putem învăța, la fel cum și ei au putut învăța din școlile noastre gimnaziale. Am discutat cu domnul primar Gheorghe Roman faptul că ar fi o mare oportunitate pentru elevii de liceu din Mediaș să putem colabora cu regiunea De Fryske Marren din Olanda și pe acest nivel educațional, liceal. La primele discuții au fost deschiși, astăzi în special s-a discutat mult despre domeniile în care s-ar putea desfășura colaborarea, iar robotica este este unul dintre domeniile despre care am discutat“, a declarat viceprimarul municipiului Mediaș, dl. Dan Sima.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă