spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

PSD Sibiu: Investițiile în autostrăzi, prin PNRR, depășesc 27 de miliarde de lei (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Infrastructura rutieră a României a beneficiat de o transformare radicală în guvernarea PSD. Ministrul Sorin Grindeanu este principalul artizan al performanței înregistrate de Ministerul Transporturilor. Acesta a reușit să încheie, săptămâna trecută, seria obiectivelor de infrastructură rutieră finanțate prin PNRR, prin semnarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, parte a Autostrăzii Unirii, A8.

În prezent, sunt semnate toate contractele pentru realizarea celor 18 proiecte finanțate prin PNRR, care prevăd construirea a peste 412 kilometri de autostradă, cu o valoare însumată de 27,7 miliarde de lei (fără TVA):

– Autostrada Transilvania (A3): Secțiunile Nădășelu – Mihăiești, Mihăiești – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului

– Autostrada Moldovei (A7): toate cele 13 loturi cuprinse între Ploiești și Pașcani

– Autostrada Lugoj – Deva (A1): Secțiunea E (secțiunea cu tuneluri) și secțiunea D.

– Autostrada Unirii (A8): secțiunile Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Târgu Neamț.

Modernizarea infrastructurii rutiere a României a fost și este una dintre prioritățile Partidului Social Democrat, fiind esențială pentru dezvoltarea economică a tuturor zonelor geografice din țara noastră. Asigurarea unei rețele de autostrăzi și drumuri expres la standarde europene înseamnă progres pentru foarte multe ramuri ale economiei românești: industrie, agricultură, transporturi, turism. În final, înseamnă investiții, noi locuri de muncă și, implicit, creșterea nivelului de trai al cetățenilor români.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda