spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Fraudă cu fonduri acordate prin programul Start Up Nation. Radiau rapid firmele!

Știri din Județ

Publicitate

Anchetatorii prahoveni au efectuat, luni, 30 de percheziţii în nouă judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de înşelăciune privind obţinerea ajutorului de minimis prin programul Start Up Nation-România, prejudiciul depăşind suma de 1,4 milioane de lei.


Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, descinderile au fost efectuate la adresele unor persoane fizice, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din judeţele Sibiu, Timiş, Constanţa, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Bihor, Cluj, Hunedoara, Gorj şi din Bucureşti.

„În fapt, în perioada 2018-2020, mai multe societăţi comerciale ar fi solicitat şi ar fi obţinut un ajutor de minimis, prin intermediul unui program naţional, inducând în eroare o instituţie şi băncile partenere, cauzând un prejudiciu de 1.428.000 de lei. În perioada indicată, persoanele cercetate ar fi preluat mai multe societăţi comerciale, care aveau aprobate finanţări prin intermediul unui program naţional, în sume de 200.000 de lei şi TVA (în cazul societăţilor neplătitoare de TVA), pentru fiecare societate. Ulterior, ar fi schimbat sediul social al societăţii la o singura adresă, concomitent cu schimbarea administratorului societăţilor”, arată sursa citată.

„În vederea derulării programului şi obţinerii sumelor de bani în baza contractului de finanţare încheiat cu băncile partenere, persoanele implicate ar fi depus la dosarul de finanţare documente justificative (oferte, facturi fiscale, contracte de vânzare-cumpărare, contracte de închiriere, contracte de muncă, etc.), care atestau doar scriptic îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea finanţării. După încasarea sumelor de bani, societăţilor comerciale folosite le-ar fi fost radiate sediile sau le-ar fi expirat”, mai precizează IPJ.

Opt persoane vor fi duse la audieri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda