spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

DSP Sibiu anunță o uşoară creştere a cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii

Știri din Județ

Publicitate

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat, marţi, că a înregistrat o uşoară creştere a cazurilor de infecţii acute de căi respiratorii superioare şi pneumonii, majoritatea pacienţilor internaţi în ultima săptămână fiind sugari.


„În săptămâna de raportat s-au înregistrat uşoare creşteri ale numărului de cazuri la IACRS (Infecţii acute de căi respiratorii superioare şi pneumonii), astfel: IACRS – în creştere cu 454 de cazuri (de la 1.371, la 1.825), cu peste o treime din ele la grupa de vârstă 50 – 64 de ani şi un procent redus de internări (2 %). Toate cele 39 de internări au fost la copiii cu vârste cuprinse între 0-14 ani, cu cele mai multe la sugari, 0-1 an (25 de copii internaţi). Numărul de pneumonii a crescut şi el uşor, cu 97 de cazuri, de la 309, la 406. Au fost şi 100 de internări, cele mai multe la vârstele extreme: 0-1 an cu 28 de copii spitalizaţi şi 33, la vârstnicii peste 65 de ani, la care s-au consemnat, de altfel, şi cele mai multe cazuri (circa 26 % din totalul îmbolnăvirilor)”, se arată în comunicatul de presă transmis de DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, pentru a şasea săptămână consecutiv, gripa îşi menţine tendinţa de scădere, de la 30, la 22 de cazuri, cu 8 internări şi 5 cazuri confirmate PCR. Cele mai afectate au fost persoanele de 50 de ani şi peste, cu 63 % din cazuri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă