spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Un nou proiect Erasmus+ la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

Știri din Județ

Publicitate

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu a încheiat recent un nou contract de finanțare pentru proiectul Erasmus+, Acțiunea-cheie 2: proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar.


Sub titlul „Acțiuni Verzi pentru o Nouă Cetățenie Europeană Durabilă și Incluzivă”, proiectul cu numărul 2023-1-PT01-KA220-SCH-000160660 aduce împreună școli din șase țări europene. Coordonat de Portugalia, echipa include: România, Lituania, Italia, Spania și Turcia. Cu o durată de 24 de luni, începând din 31 decembrie 2023, proiectul beneficiază în total de o finanțare în valoare de 250 000 Euro, din care 40 850 Euro- pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu .

Scopul proiectului este să dezvolte o metodologie experimentală de învățare și predare, cu impact asupra practicilor, comportamentului și stilurilor de viață, pentru reducerea Amprentei Ecologice și sporirea conștientizării incluzivității și a mediului în rândul comunităților școlare.       Activități multiple, incluzive și experimentale vor avea loc în aer liber, în spații verzi special amenajate de școli.

Grupul țintă al proiectului este format din elevi și cadre didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu, din județul Sibiu. Vârsta elevilor participanți este cuprinsă între 12 și 18 ani.

Au fost planificate două întâlniri de proiect la care participă doi profesori și șase activitați transnaționale de formare pe termen scurt la care participă câte doi elevi și trei profesori.

Prima întâlnire de proiect, planificată pe o durată de trei zile, își propune să stabilească strategiile de lucru pentru întreaga perioadă de implementare.

Prima activitate transnațională de formare pe termen scurt va avea loc în România, în luna iunie. Atât elevii, cât și profesorii vor participa la aceste activități. Din cadrul școlii noastre, la fiecare activitate de formare pe termen scurt, vor participa 2 elevi și 3 profesori.

Ne dorim prin acest proiect să dezvoltăm un nou concept de sustenabilitate și incluziune, dezvoltând conștientizarea elevilor cu privire la Schimbările Climatice, Toleranță, Dezvoltare Durabilă și Gândire Critică.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă