spot_img
12.9 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

La mulți ani, Poliția Română! La mulți ani, polițiștilor sibieni!  

Știri din Județ

Astăzi, 25 martie, Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită de polițiștii sibieni printr-o serie de manifestări prin care s-au marcat 202 ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.


Manifestările dedicate Zilei Poliției Române organizate în județul Sibiu au debutat cu cinstirea memoriei eroilor  polițiști decedați, în cadrul ceremonialului militar-religios desfășurat la Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989 din faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

Polițiștii sibieni și-au dat apoi întâlnire cu cei mici, dar și cu cei mai mari, în Piața Habermann din municipiul Sibiu. Publicul numeros a luat parte la demonstrații de dresaj canin, la aplicații rutiere în poligonul-școală și au făcut cunoștință cu principalele mijloace din dotarea polițiștilor, de la autospeciale și arme la dispozitivele radar și Drugtest.

Totodată, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, a avut loc o ședință festivă pentru avansarea la gradul profesional următor, la termen, a 79 de polițiști și înainte de termen a 23 de polițiști, precum și acordarea a 48 de diplome de merit unor poliţişti care s-au remarcat pentru merite profesionale deosebite şi nu numai.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș