spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Primarul Vasilică Sorin Cîrțan: La Cârțișoara începe marea asfaltare

Știri din Județ

Publicitate

Primarul comunei Cârțișoara a reușit să acceseze prin programul Anghel Saligny o finanțare substanțială pentru modernizarea drumurilor din localitate. Vasilică Sorin Cîrțan anunță că acest proiect, atât de necesar, va fi implementat cu sprijinul firmei Geiger, care a câștigat licitația.


Prin acest proiect în valoare de 5,1 milioane lei plus TVA, bani obținuți de la Guvern, Primăria Cârțișoara va moderniza drumul comunal DC48 de la DJ105P la limita comunei, dar și drumurile național DN7C, județean DJ105P de pe teritoriul localității Cârțișoara pentru amenajarea trotuarelor.

Drumul comunal DC48 are ca punct de plecare drumul judetean DJ105H în localitatea Cârțișoara şi asigură legătura până la drumul județean DJ105P. Lungimea drumului ce va fi modernizat este de 3,4 km.

Lipsa dispozitivelor de scurgere în lungul drumului, a pantelor transversale ale platformei a dus la imposibilitatea colectarii apelor de suprafata, în perioadele ploioase apa băltind pe platforma drumului. Acest lucru face ca drumul comunal să fie mai greu accesibil chiar şi pe perioade uscate, datorită denivelărilor formate în timp. Toate acestea vor fi remediate prin noul proiect.

Pe drumul national DN7C si drumul judetean DJ105P exista trotuare pe sectoare limitate realizate haotic. Acestea vor fi modernizate, în totalitate.

La licitație s-au prezentat trei firme, iar câștigători au fost desemnați firma Geiger, cu un preț cu aproape jumătate de milion de lei sub cel preconizat în evaluarea inițială.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului