spot_img
12.9 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

USR Sibiu: Cerem primarului Astrid Fodor să demareze revocarea Corinei Bokor din funcția de viceprimar

Știri din Județ

Anunțul făcut de viceprimarul Sibiului Corina Bokor, împreună cu președintele PSD Sibiu, privind migrarea consilierei Bokor la PSD, deși a fost aleasă pe listele FDGR la alegerile locale din 2020, ne determină să solicităm primarului Astrid Fodor să ceară de urgență revocarea din funcție a viceprimarului Corina Bokor, care începând de astăzi face parte dintr-un partid care are doar doi consilieri (din 23) în CL Sibiu, pierzându-și astfel, cel puțin din punct de vedere moral, susținerea politică.

De asemenea, USR Sibiu îi solicită Corinei Bokor demisia de onoare din funcția de consilier local, în semn de respect față de votul sibienilor care au ales, în 2020, lista de consilieri a FDGR din care făcea parte la data alegerilor locale.

USR se opune cu fermitate migrației politice, cu atât mai mult atunci când se produce din motive electorale, în plină campanie. Suntem îngrijorați de faptul că fenomenul inițiat și susținut agresiv de cele două partide-stat, PSD și PNL, ia amploare și începe să fie din ce în ce mai tolerat de instituțiile statului, lucru care poate să dăuneze grav ideii de democrație și încrederii cetățenilor într-un proces electoral corect.

„Chiar dacă acei candidați care se lasă păcăliți, prin diferite promisiuni mai mult sau mai puțin morale și deloc realiste, au partea lor de vină, principalii vinovați și responsabili pentru migrația candidaților rămân liderii celor două partide, PSD și PNL, care și-au făcut un scop în sine din șantajul politic prin intermediul căruia racolează candidați de la alte partide. Le cerem încă o dată să se oprească” a declarat Adrian Echert, președinte al filialei municipale a USR Sibiu.

Reamintim că, potrivit Codului Administrativ al României, primarul are posibilitatea de solicitare a revocării viceprimarului, iar revocarea se poate adopta cu votul a două treimi din consilierii în funcție. De asemenea, Codul prevede că revocarea nu se mai poate face în ultimele șase luni de mandat, astfel că urgența unui astfel de demers este cu atât mai evidentă.

Comunicat de presă transmis de Filiala Județeană USR Sibiu

Sursa foto reprezentativa: FACEBOOK

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș