spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Copiii și tinerii, implicați în activități din cadrul proiectul Catehetic „Iisus Hristos – tămăduitorul celor bolnavi”

Știri din Județ

Publicitate
Proiectul Catehetic „Iisus Hristos – tămăduitorul celor bolnavi” se înscrie în Concursul Național Catehetic „Iisus – Cuvântul care vindecă” organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în Parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

​La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2024 să fie declarat Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, în Patriarhia Română.

Publicitate

​Activitățile acestui proiect propun să evidențieze necesitatea și importanța Sfintelor Taine pentru tămăduirea sufletească și trupească și să aducă mărturie despre minunile săvârșite de Dumnezeu prin mijlocirea Sfinților doctori fără de arginți. Prin aceste mijloace duhovnicești de tămăduire se realizează întărirea comuniunii în iubire cu Dumnezeu și cu semenii.

​Activitățile proiectului sunt realizate de grupul de cateheză al Parohiei Ortodoxe Române Sibiu-Cibin II, în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Martiri Brâncoveni” și au fost coordonate de pr. Vasile Dariciuc și prof. Onea Claudia de la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură Carol I din Sibiu. Grupul catehetic este format din elevi din învățământul preuniversitar cu vârstele cuprinse între 7-15 ani.

​Dintre activitățile realizate în cadrul proiectului amintim: cateheze, oficierea Tainei Sfântului Maslu și a Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite, workshop-uri, vizitarea persoanelor vârstnice de la Căminul Spital Dr. Carl Wolff din Sibiu cu ocazia zilei de 8 martie, cerc de literatură, expoziții tematice și dezbateri pe diverse teme de interes pentru copii și tineri.

​Prin toate aceste activități se dorește intensificarea activității catehetice parohiale și a lucrului cu copiii și tinerii precum și implicarea activă a acestora în viața Bisericii.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ