spot_img
18.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Profesorii de limbi moderne din județul Sibiu au participat la Sesiunea Județeană de Comunicări Știinţifice – Eficiență și calitate în educație

Știri din Județ

Publicitate
Sesiunea Județeană de Comunicări Știinţifice a Profesorilor de Limbi moderne din județul Sibiu a avut loc în data de 9 aprilie 2024, organizată fiind de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu și de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, cu participarea profesorilor de limbi moderne din mediul universitar, pre-universitar dar și cu participarea studenților de la Facultatea de Litere și Arte din Sibiu.

La deschiderea oficială organizată în Aula Facultății de Litere și Arte s-au adresat participanților reprezentanții celor două instituții organizatoare, respectiv, prof. Emilian-Marius NOVAC, Inspector Școlar General, prof. Monica Adriana MUNTEANU, Inspector Școlar General Adjunct, prof.univ.dr. habil. Andrei TERIAN-DAN, Prorector al Universității „Lucian Blaga”, prof.univ.dr. habil. Dragoș VARGA, Decan al Facultății de Litere și Arte, conf. univ dr. Eva Nicoleta BURDUȘEL, Prodecan al Facultății de Litere și Arte, prof dr. Laura PITARIU, Inspector Școlar pentru limbi moderne, lector univ dr. Ovidiu MATIU, Director al Departamentului de studii anglo-americane și germanistice din cadrul Facultății de Litere și Arte, prof. Claudia KURMES, Inspector Școlar pentru învățământ primar și minorități naționale. Toți vorbitorii și-au exprimat bucuria de a putea sprijini colaborarea fructuoasă între Facultatea de Litere a Universității „Lucian Blaga” și cadrele didactice din mediul pre-universitar. S-a exprimat și speranța că studenții Facultății de Litere vor beneficia de pe urma participării la un asemenea eveniment și că se vor îndrepta cu încredere spre meseria de cadru didactic, un domeniu în care este nevoie de profesioniști de înaltă calitate.

Publicitate

Evenimentul a continuat cu desfășurarea a 6 ateliere organizate în trei limbi străine (limba engleză, limba franceză, respectiv limba germană) la care au participat peste 100 de profesori dar și studenți ai Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. Organizatorii sesiunii de comunicări consideră că prin acest proiect se oferă atât studenților, cât și profesorilor de limbi moderne oportunitatea de a-şi pune în valoare spontaneitatea, creativitatea, dar şi competenţa educațională. De asemenea, se dorește o colaborare viitoare prin diverse alte proiecte comune cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Sesiunea Județeană de Comunicări Știinţifice are și osecțiune de articole elaborate de cadre didactice și studenți, care vor fi publicate într-un volum electronic ce va distribuit atât participanților, cât și reprezentanților instituțiilor publice de educație sibiene.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!