spot_img
15.7 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Elevii de gimnaziu au vizitat Spitalul Pneumoftiziologie Sibiu în „Săptămâna Verde”

Știri din Județ

Publicitate
Elevii clasei a VI-a C ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Sibiu, coordonați de doamna profesoară Andreea Ețcu, au fost instruiți astăzi, în materie de antifumat. Dr. Oana Mețiu, medic pneumolog în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu le-a vorbit copiilor despre efectele nocive pe care fumatul le are asupra sănătății. Elevii au primit atât informații teoretice, cât și practice, fiindu-le prezentate diverse tipuri de dispozitive care susțin sistemul respirator pentru bolnavii care suferă de insuficiență respiratorie.

„Ne dorim ca un număr cât mai mare de tineri să fie conștientizați cu privire la efectele dezastruoase pe care fumatul le are asupra sănătății, în condițiile în care majoritatea afecțiunilor pulmonare ale pacienților noștri au drept cauză consumul de tutun. De altfel, s-a demonstrat că 90% din decesele prin cancer pulmonar sunt provocate de fumat. Tocmai de aceea, pentru noi reprezintă o prioritate și prevenția, componenta de educare a populației, nu doar tratarea bolnavilor”, spune Cristian ROMAN, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Publicitate

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu organizează anual campanii antifumat. În anul 2024, campania se află la cea de-a VII-a ediție și se va derula în perioada 27-31 mai, în preajma Zilei Mondiale fără Tutun, marcată în data de 31 Mai.

Sursa foto: Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ