spot_img
20.2 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

VIDEO: Imagini inedite cu lotul de autostradă Boița – Cornetu. Dar și cu alte loturi din Autostrada Sibiu – Pitești

Știri din Județ

Publicitate

Lucrările la autostrada Sibiu – Pitești avansează bine pe toate loturile contractate. Lotul Boița – Cornetu a fost suprins la finele lunii aprilie de un pasionat de infrastructură, Ioan Adrian Gica. Acesta a filmat din dronă traseul unde se lucrează.

Publicitate

„Se lucrează atât la km18+100 dinspre Vâlcea înspre Boita, cât și la km 15+700 dinspre Boita spre Vâlcea aceste drumuri se vor întâlni și vor creea un culoar de la Boita până la km18+100.” a scris Ioan Adrian Gica.

Despre lotul Boița – Cornetu

Contractul pentru execuţia lotului 2 al autostrăzii Piteşti-Sibiu, cuprins între Boiţa (unde se încheie lotul 1, Sibiu-Boiţa, dat deja în folosinţă) şi Cornetu, unul dintre cele mai grele secţiuni ale autostrăzii, a fost semnat în februarie 2022, cu o asociere de două firme din Turcia, Mapa Insaat şi Cengiz Insaat.

Constructorii turci au la dispoziţie 68 luni ca să finalizeze segmentul de autostradă, din care 18 luni durata de proiectare și 50 de luni durata de execuție efectivă.

Lucrările de execuție trebuiau să înceapă în august 2023, dar au fost demarate abia în martie 2024. Motivul întârzierii au fost necesitatea descărcării de vestigii arheologice a zonei.

Lotul Boiţa-Cornetu (31,3 km) al autostrăzii Piteşti-Sibiu va fi deschis circulaţiei spre finalul anului 2027.

VEDEȚI și cum evoluează lucrările pe Lotul 5 Curtea de Argeș – Pitești

VEDEȚI și lucrările pe Lotul 3 Cornetu – Tigveni

VEDEȚI și lucrările pe Lotul 4 Tigveni – Curtea de Argeș

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Trebuie (e ordin de la partenerul strategic) autostrada pana la baza NATO de la CT. Uite asa se va face intr-un an ce nu s-a facut in 30 . In acest caz nu mai au de suferit nici un fel de gandaci sau ursi singuratici ca in zona Faget, unde ce sa vezi vietatile au devenit mai intelegatoare, brusc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu