30.2 C
Sibiu
duminică, 07 iulie, 2024

Foto-Video: Festivalul concurs „Mândre plaiuri boicene” 2024

Știri din Județ

Festivalul concurs este un eveniment prin care tradițiile și diversitatea culturală sunt promovate și sărbătorite de zeci de elevi din Sibiu și mai multe colțuri ale țării. Acesta este organizat în fiecare an, în prima duminică după Paști.

Strânși în pe terenul de sport din curtea Școlii Gimnaziale „Ion Albescu” din comuna Boița, mai multe grupuri de elevi și-au etalat mândrii costumele populare, au făcut ultimele repetiții ale reprezentației lor și au așteptat nerăbdători sosirea celorlalți participanți.

Publicitate

Elevii și tinerii din școlile de arte și din palatele copiilor din județele Cluj, Vâlcea, Olt, Vaslui, Teleorman, Argeș și Sibiu și-au dat întâlnire la a XVI-a ediție a Festivalului.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, prezente în această dimineață în comuna Boița la Sfânta Liturghie, au venit însoțite de Nicolae Cocoș, primarul comunei Boița pentru a-i saluta pe tinerii participanți și a le transmite aprecierea pe care le-o poartă.

Vremea ploioasă, anunțată de meteorologi, a ocolit comuna Boița, prin urmare, manifestarea a debutat și de data aceasta cu o frumoasă paradă a portului popular care a animat centrul comunei Boița.

Zeci de spectatori, părinți, bunici, dar și cadre didactice au împrejmuit străzile comunei pentru a admira și fotografia spectacolul paradei oferit de elevii cu cele mai frumoase și diversificate costume populare.

Zecile de elevi s-au adunat apoi în fața centrului comunei unde „au încins” hora și au dansat pe ritmurile folclorice, pentru a începe cum se cuvine concursul propriu zis din incinta Căminului Cultural din localitate.

Concursul se desfășoară pe grupe de vârstă pentru următoarele secțiuni:
  • Dans și joc popular
  • Soliști vocali
  • Soliști instrumentiști
  • Ansambluri corale


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mașină distrusă complet de foc la Dumbrăveni