19.1 C
Sibiu
marți, 02 iulie, 2024

Voluntarii Echipei Galbene au dotat 4 laboratoare IT în comunele județului Sibiu

Știri din Județ

În ultimii ani, voluntarii Echipei Galbene Sibiu s-au remarcat prin multe proiecte sociale în tot județul. Dar unul dintre acestea are un impact uriaș în rândul tinerilor și copiiilor din mediul rural. Localitățile Boița, Racovița, Porumbacu și Axente Sever au beneficiat de patru laboratoare informatice moderne oferite din fonduri proprii de voluntarii Echipei Galbene.


Fără bani de la buget, doar din banii lor proprii, voluntarii Echipei Galbene și-au suflecat mânecile și au început lucrul la amenajarea acestor laboratoare în ultimii 3 ani. De la renovat complet sala unde urma să fie amenajat laboratorul, până la achiziția și montarea de mobilier, calculatoare, table smart și multe alte echipamente moderne.

Dar nu s-au oprit aici. Odată oferite școlilor din comune spre folosință, voluntarii Echipei Galbene alături de profesioniștii de la CodeMaster Sibiu au inițiat și programe de instruire gratuită pentru tinerii și copiii din comune în informatică, programare etc. Și programele continuă și astăzi.

„Este atât de frumos să privești în urmă și să vezi ca pe acolo pe unde am trecut noi am lăsat ceva pentru viitorul copiilor din Boița, Racovița, Porumbacu și Axente Sever. Cele 4 laboratoare moderne pe care noi le-am amenajat, mobilat și dotat, nu doar că sunt folosite ca și SmartLab-uri de către elevii școlilor din aceste localități, ci în unele din ele se desfășoară cursuri gratuite de IT, susținute de echipa noastră. Suntem mândri și bucuroși să vedem că eforturile noastre sunt fructificate, iar acești copii minunați au la dispoziție astfel de proiecte care stau la baza educației lor.” a declarat Alina Huciu, voluntar Echipa Galbenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ANUNȚ – Comuna Nocrich