19.1 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

EDITORIAL: Țara parlamentarilor vampiri

Știri din Județ

România are o reputație pe plan mondial, datorită cărților și filmelor, drept țara vampirilor. Se pare că legenda se confirmă și în prezent. Incidentul de la Parlamentul României, în care deputatul Dan Vîlceanu îl mușcă de nas pe deputatul Florin Roman și îl și bate ne arată că vampirii nu au dispărut, doar au îmbrăcat haine de parlamentari. Și de acolo, din Parlament, sug din economia României din 1990 încoace. Majoritatea.


Tînărul deputat Vîlceanu, crescut de mama la Gorj și ținut în puf toată viața pe banii familiei a fost propulsat de mic în politică. Dus la PSD, că doar Gorj e fief PSD, apoi mutat la PDL și apoi la PNL. Acum, de un an, neafiliat, dar votant al ideilor ADU în Parlament, pe filiera Forța Dreptei sau cine mai știe… Este prototipul vampirului tinerel făcut politician pe banii familiei. Mai grav este că deși anchetat și el și familia sa de DIICOT, a ajuns de 3 ori ministru. Și are doar 45 de ani.

Vîlceanu este imaginea perfectă a parlamentarului român. Nu are culoare politică, o schimbă după cum vrea interesul personal. Are acces la Parlament pe locuri eligibile nu pentru că este un bun orator sau lider al oamenilor, ci pentru că familia are bani. Este numit ministru de 3 ori, deși este anchetat de structurile de profil.

Și atunci, revine întrebarea: cum naiba să mai aibă oamenii încredere în Parlament?! Degeaba sunt o mână de parlamentari de profesie, când 90% din corpul parlamentarilor votează legi speciale, legi pentru interesul lor și fac lobby și poate chiar mai mult pentru diferite firme asociate. Niște vampiri!

Incidentul de la Parlament arată pe cine au promovat. Dincolo de vinovăția lui Vîlceanu, evidentă, vinovate sunt și partidele care l-au promovat pe el și alții ca el. Poate că banii nu au miros, dar mie mi se pare că astfel de situații ne arată că dacă banul primează și nu valoarea omului, să nu ne mai mire că avem un Parlament de vampiri.

Iar la alagerile parlamentare din iarnă cu siguranță vom regăsi multe asemenea specimene cap de liste electorale la marile partide. Pentru că trăim în România banului și a vampirilor economici. Și o țeapă de lemn sau usturoiul nu mai au niciun efect contra lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic