24.1 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” din Cisnădie – Singura școală din județ care beneficiază de finanțare pentru a deveni „Școală Verde”

Știri din Județ

Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” din Cisnădie este câștigătorul unui proiect depus de Primărie privind „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Așadar, liceul va beneficia de fonduri europene pentru reabilitarea uneia dintre clădiri, în vederea obținerii statutului de „școală verde”.
Liceul din Cisnădie este singura școală din județul Sibiu care a obținut finanțare; restul proiectelor din județ care s-au încadrat în punctaj pentru a primi bani europeni sunt declarate „rezerve” și nu vor primi finanțare în scurt timp.

Proiectul „Reabilitare Unitate de Învățământ Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” în Vederea Dobândirii de către aceasta a Statutului de Școală Verde”, corpul B, are ca valoare maximă eligiblă suma de 5.999.253,32 lei plus TVA.

Reabilitarea are ca scop reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire înregistrat înainte de renovarea clădirii.

Un alt beneficiu pe care îl poate aduce finanțarea acestui proiect se concretizează în integrarea în curriculua școlară a unor activități extrașcolare ale unităților de învățământ care cuprind elemente de educație ecologică;

Clădirile actuale sunt foarte vechi și nu au fost renovate de zeci de ani, ceea ce face acest proiect crucial pentru modernizarea infrastructurii educaționale, potrivit directorului școlii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primul meci amical pentru FC Hermannstadt