30.2 C
Sibiu
duminică, 07 iulie, 2024

Militarii sibieni l-au sărbătorit pe veteranul de război Simion Dragoman, medic chirurg ortoped, la aniversarea a 100 de ani de viață

Știri din Județ

„La întâlnire cu istoria”, ANVR Sibiu, în colaborare cu militarii garnizoanei și cu reprezentanții autorităților publice locale, l-au sărbătorit astăzi, la Cercul Militar Sibiu, pe veteranul de război maior (în retragere) Simion DRAGOMAN, medic chirurg ortoped, la împlinirea a 100 de ani de viață, de luptă și de sacrificiu.

Echipat în uniformă militară, meticulos și îngrijit, s-a ridicat demn și a cântat împreună cu studenții și elevii militari Imnul Național al României, trăind intens fiecare cuvânt. Comandantul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO, generalul-maior Cristian DAN, prezent la eveniment, l-a asemănat pe veteranul Armatei României cu „o carte de istorie deschisă” pentru toate cele patru generații de luptători adunați în sală să îi prezinte onorul.

„Să dea Bunul Dumnezeu să avem în fața noastră cât mai multă vreme deschisă această carte!”, așa s-a încheiat discursul domnului general-maior Cristian DAN.

Publicitate

Sursa: Facebook – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mașină distrusă complet de foc la Dumbrăveni