21.2 C
Sibiu
duminică, 07 iulie, 2024

Zeci de abateri rutiere în județul Sibiu. Consumul de alcool, principala cauză!

Știri din Județ

În perioada 24 – 26 mai, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Cu această ocazie s-au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 27 de permise de conducere, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 190.000 de lei. Cele mai multe infracțiuni constatate au fost cele de conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative:

Acum trei zile, în jurul orei 18:00, în localitatea Sadu, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106C, la volanul căruia a fost identificată o femeie în vârstă de 34 de ani, din Râu Sadului. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că autoturismul condus de către femeie este neînmatriculat.

Publicitate

Tot în data de 24 mai, în jurul orei 21:00, în Ocna Sibiului, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Avram Iancu de către un localnic în vârstă de 23 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat.

O zi mai târziu, în jurul orei 02:30, în localitatea Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 42 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Probleme rutiere au fost depistate și în orașul Tălmaciu, acolo unde polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Unirii de către un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Turnu Roșu. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Și ieri, în jurul orei 01:00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cimitirului de către un sibian în vârstă de 58 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în localitatea sibiană Brădeni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Iacobeni. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mașină distrusă complet de foc la Dumbrăveni