17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

NOCRICH: Investițiile din fonduri nerabursabile au curs în ultimii ani

Știri din Județ

Adrian Mușoaie este tânărul primar al comunei Nocrich. Imediat ce a ajuns în această funcție în 2020, a început să facă demersuri pentru accesare de fonduri nerambursabile europene și guvernamentale. Iar, astăzi, satele comunei Nocrich au căpătat o altă ținută. Mai sunt în lucru multe proiecte mari de infrastructură și investiții. Altele sunt depuse spre finanțare.


În satul Nocrich, centrul comunei, Căminul Cultural a fost renovat și centrala termică schimbată prin fonduri pe programul PNDL2. S-a amenajat un loc de agrement „La Brazi”.

Nocrichul are 34 de km de drumuri comunale, a doua rețea ca mărime după Săliște, din județul Sibiu. Totuși, s-a reușit asflatarea a 70% din acestea, iar restul sunt în fază de proiectare.

Cum arată trotuarele din Nocrich astăzi și cum arătau înainte

La Nocrich s-au făcut 3.000 de metri pătrați de pavaje pe străzile principale, alături de podețe și rigole. Pe strada Țiglăriei s-a introdus și iluminatul public. S-au plantat 300 de tuia și alți arbuști ornamentali pe strada Principală. „Turiștii care tranzitează comuna noastră au ce vedea acum. Localnicii apreciază și ei. Este cartea noastră de vizită” ne-a spus primarul Adrian Mușoaie.

Deja sunt în fază de proiectare pentru modernizare străzile Căminului, Alțânii, dar și altele.

Printre investițiile aflate în fază de proiect se numără remiza PSI, stații de încărcare mașini electrice, sistem de supraveghere video al comunei.

Investiții mari în Hosman

Hosman-ul a fost lipsit de investiții majore în trecut. Adrian Mușoaie a demarat și deja implementat sau sunt în lucru aici multe proiecte mari.

Extinderea proiectului de apă-canal cuprinde Nocrich-ul și Hosmanul și săptămânile următoare va fi gata.

Străzile Verzelor și Câmpului au fost asflatate, cu rigole laterale. La strada Morărești se lucrează. S-a făcut un plan urbanistic zonal pentru un cartier nou cu o zonă de locuințe pentru tineri, cămin cultural, sală de sport și dispensar.

Deja pentru sala de sport și dispensar au fost depuse documentele la Compania Națională de Investiții. Pentru cartierul pentru tineri Primăria oferă utilitățile și modele de proiect de case, pentru a da o unitate urbanistică zonei.

În centrul Hosmanului s-a depus proiect spre finanțare pentru parc și loc de joacă.

Țichindeal, satul cu trei sferturi din drumuri reabilitate

Drumurile comunale de la DJ Sibiu – Agnita la intrarea în sat au fost reabilitate parțial. Țichindeal a ajuns acum la trei sferturi din drumurile comunale reabilitate și procesul continuă. Fostele drumuri, pline de noroi, sunt acum drumuri asfaltate.

Școala din sat a fost și ea reabilitată. De altfel, la Nocrich, investițiile în școli au fost o prioritate. (CITEȘTE AICI).

Primarul Adrian Mușoaie ne-a dezvăluit că a depus un proiect de 1 milion de euro pentru modernizarea străzilor din Țichindeal și Fofeldea. Banii vin prin PNRR pe proiectul „Modernizarea infrastructurii moderne de bază”.

Cum arătau drumurile din Țichindeal și cum arată acum

Asfaltul a ajuns și la Fofeldea

Drumul principal de 4 km a fost asfaltat la Fofeldea. De asemenea legătura cu drumul județean. În plus s-au realizat 70 de podețe și 2500 de metri de rigole.

Două proiecte mari au fost scrise pentru finanțare pentru modernizarea școlii din Fofeldea și a Căminului Cultural. De asemenea se vor amenaja un parc cu loc de joacă.

Un dispensar mobil pentru toate satele

Primarul Adrian Mușoaie a venit cu o idee ingenioasă de a duce medicii la pacienții din sate și a înlesni accesul la servicii medicale pentru cei mai greu deplasabili. La ora actuală, se desfășoară achiziția pentru un dispensar mobil care va fi amplasat într-un container special. Aici vor fi oferite servicii medicale. Trebuie precizat că primarul a făcut demersuri și a primit aprobare ca la Nocrich să activeze doi medici de familie. Dispensarul se va muta pe zile, după un program, prin satele comunei.

Ghijasa de Jos va fi asfaltată

Deja proiectele sunt făcute, banii vor fi accesați lunile următoare și Ghijasa de Jos va beneficia de asfaltarea tuturor drumurilor. Până atunci s-au făcut lucrări de pietruire și reparații.

1 COMENTARIU

  1. S-au verificat documentele pentru asfaltarea DC 39 Nocrich – Ghijasa de Jos? Nici in 20 de ani nu se va asfalta. Nu vor gasi finantarea…. ca de obicei. Daca doriti sa faceti un articol profi, verificati toata documentatia, nu mergeti doar pe povestile primarului din campania electorala.
    Lipseste transparenta totala, site-ul primariei este neactualizat de ani, chiar daca legislatia prevede publicarea documentelor.
    P.S. Nu sunati la numerele de telefon ale primariei, nu va raspunde nimeni. Testat timp de o saptamana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu