17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Adrian Mușoaie, primarul comunei Nocrich: Prioritatea sunt școlile. Viitorul comunei depinde de copiii noștri

Știri din Județ

Comuna Nocrich a suferit un amplu proces de modernizare în ultimii ani. De la infrastructura rutieră la cămine culturale, investițiile sunt vizibile cu ochiul liber. L-am întrebat pe primarul comunei, Adrian Mușoaie de ce a ales să prioritizeze școlile drept cele mai importante investiții în comună.


„Am făcut și drumuri multe în comună, dar pentru mine școlile reprezintă viitorul comunei. Acolo copiii noștri trebuie să aibă condiții bune de învățare. Investiția este în ei, în generația următoare. Nu dorim să ajungem ca alte comune din țară, unde tinerii pleacă. Dacă au aici condiții bune de educație, avem o șansă în plus să rămână să lucreze în comună” a spus Adrian Mușoaie.

Elevii Școlii din Nocrich sunt implicați în amenajarea curții școlii cu plante și pomi.

În ultimii patru ani, Școala gimnazială din Nocrich cu structurile ei din sate a beneficiat de investiții continue în reparații, modernizări și dotări.

Mușoaie: Noi facem investiții, dar meritul pentru calitatea educației revine profesorilor școlii noastre

La structura Hosman a școlii toate clasele au fost renovate la Școala Mică. La Școala Mare au fost schimbate geamurile cu unele termoopan, instalată o centrală termică nouă. Vechile sobe de teracotă, nesigure, au fost înlocuite cu o centrală modernă cu calorifere.

La structura Țichindeal a școlii cu ajutorul Asociației Zânbet Bun au fost făcute renovări la geamuri, cetrala termică și anul acesta la acoperiș și pardoseală se lucrează.

Pentru Școala Mică din Nocrich s-a obținut finanțare pe PNDL pentru montarea de uși noi. Tot aici se apropie de finalizare Sala de Sport care va fi predată la sfârșitul lunii iunie.

La Școala gimnazială din Nocrich s-a depus un proiect mare de renovare și modernizare totală a școlii prin POR, care va asigura o Școală Verde, eficientă energetic și cu clase moderne.

Adrian Mușoaie, primarul comunei Nocrich declară: „Noi facem investiții, dar meritul pentru calitatea educației revine profesorilor școlii noastre”

Investiții masive în echipamente: laptopuri, table inteligente

Școala Gimnazială Nocrich cu structurile sale din Nocrich și Hosman au beneficiat lunile acestea de investiții puternice în echipamente moderne pentru acces mai ușor la educație. Prin programele PNRR și PNRAS, școala alături de Primăria Nocrich au reușit să acceseze fonduri substanțiale pentru dotarea cu table inteligente, laptopuri și alte echipamente.

Adrian Mușoaie, primarul comunei Nocrich a subliniat că aceste investiții realizate la școală prin fonduri guvernamentale nu sunt ultimele. Mușoaie crede că accesul al tehnologie în școală face educația mai atractivă pentru tineri și riscul abandonului școlar scade. „Investim, de fapt, în copiii noștri” a spus Mușoaie.

Școala din Nocrich are table inteligente în clase

Hosmanul va avea Sală de Sport finanțată de CNI

Primarul Adrian Mușoaie, alături de echipa sa de la primărie, a depus un amplu proiect pentru construcția unei Săli de Sport la Hosman. Sala va putea găzdui în tribuna peste 100 de persoane. Este un proiect important de încurajare a sportului în mediul rural, cu bani de la Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic