25.2 C
Sibiu
joi, 27 iunie, 2024

Alegeri locale 2024: 6 dosare penale în județul Sibiu

Știri din Județ

Astăzi, până la ora 15.00, la nivelul întregului județ au fost semnalate 35 de sesizări în legătură cu procesul electoral, dintre care 20 nu s-au confirmat în urma verificărilor, 6 au fost soluționate, iar 9 se află în curs de soluționare. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei și au fost întocmite șase dosare penale.


Primele trei dosare penale înregistrate până la ora 15:

Publicitate

Este vorba despre un dosar penal pentru furt, după ce, în jurul orei 09.20, s-a sesizat lipsa unei ștampile de vot dintr-o secție de votare din municipiul Sibiu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că un sibian, în vârstă de 72 de ani, ar fi uitat să predea ștampila după vot, revenind în secția de votare cu ștampila în jurul orei 10.30.

Un al doilea dosar penal a fost deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în urma unui apel 112, în care un alegător a sesizat faptul că în momentul în care a primit de la membrii comisiei de votare buletinul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European, a constatat că acesta avea deja aplicată ștampila cu inscripția „votat” pe una dintre formațiunile politice. Alegătorului i-a fost înmânat un alt buletin de vot pentru a-și exprima opțiunea.

Al treilea dosar penal vizează săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, după ce prin apel 112, locțiitorul președintelui unui circumscripții electorale a sesizat faptul că este posibil ca în urnele unei secții de votare să fi fost introduse de anumite persoane mai multe buletine de vot. Polițiștii, în urma verificărilor efectuate, la inventarierea tuturor buletinelor de vot existente în secția de votare au stabilit că primii trei votanți, din eroare, au primit de la membrii sectiei de votare mai multe exemplare din buletinele de vot pe care le-au introdus în urna de de vot.

SIBIU INDEPENDENT a cerut informații privitoare la secțiile de vot unde s-au întocmit cele 3 dosare penale, dar purtătorul de cuvânt la IPJ Sibiu a spus că aceste date nu sunt încă disponibile.

ACTUALIZARE ora 20.30:

IPJ Sibiu a transmis următoarele detalii despre ALTE trei dosare penale:

Un dosar penal vizează săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor. În comuna Brădeni, un localnic i-ar fi oferit o sumă de bani unei alegătoare pentru a vota un anumit candidat.

Un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului urnei de vot a fost deschis de către polițiști după ce, la o secție de votare din localitatea Alma, echipa de jandarmi care gestionează votarea cu urna mobilă a constatat că președintele secției se deplasase anterior, fără însoțirea forțelor de ordine, la persoanele care solicitaseră să-și exprime votul cu ajutorul urnei mobile.

Ca urmare a suspiciunii rezonabile că anumite persoane din municipiul Mediaș ar fi încercat să convingă alegătorii să susțină cu ocazia alegerilor o formațiune politică, s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de coruperea alegătorilor și violarea confidențialității votului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ioan Luca a revenit la CSC Șelimbăr