15.2 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

Studenții absolvenți au intonat pentru ultima oară, imnul Gaudeamus Igitur

Știri din Județ

Cei 292 de absolvenţi ai promoţiei „Avram Iancu-200” din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, alături de colegii lor de la Universitatea „Lucian Blaga”, au trăit marți, 11 iunie 2024, emoția cursului festiv GAUDEAMUS, eveniment devenit tradiție pentru comunitatea academică sibiană.

În cea mai importantă zi din viața studențească, în Piața Mare a Sibiului, alături le-au fost cadrele militare și didactice, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai structurilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică și siguranță națională, părinții, rudele și prietenii.

În discursul său, rectorul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, a transmis studenților: „Suntem mândri de voi și de tot ceea ce ați realizat. Pășiți cu încredere în această nouă etapă a vieții voastre, cu inima plină de speranță și mintea deschisă la toate oportunitățile ce vă așteaptă. Astăzi, deveniți parte dintr-o tradiție glorioasă și aveți responsabilitatea de a păstra și de a îmbogăți această moștenire. Vă îndemn să rămâneți mereu fideli valorilor noastre: Patrie, Onoare, Datorie. Acestea vă vor ghida și vă vor ajuta să luați deciziile corecte, indiferent de circumstanțe”.

Publicitate

Din programul evenimentului nu au lipsit momentele de divertisment pregătite și susținute de studenți, dar și ceremonia de predare și primire a Cheii Centrului Universitar, văzută ca un transfer al cunoașterii, performanței și al disciplinei între absolvenți și studenții anul II de studii.

„Suntem generația care poate aduce schimbări semnificative și, împreună, putem construi o lume mai bună. Nu știm ce ne rezervă viitorul, dar știm că este al nostru! Succes în drumul acesta frumos pe care l-am ales cu toții și fie ca, peste ani, să ne vedem la fel de entuziaști și zâmbitori!” a transmis, în cuvântul său, sd.plt.adj.pr. Robert Stanciu, reprezentantul absolvenților promoției 2024 a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Simbolistica aparte a evenimentului a fost dată de intonarea, pentru ultima oară, în Piața Mare a Sibiului, în calitate de studenți ai promoției 2024, a imnului Gaudeamus Igitur („Să ne bucurăm, așadar”).

Sursa: Facebook – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia