17.3 C
Sibiu
luni, 22 iulie, 2024

Încă un român dus de Potra în Congo a murit. Crește numărul mercenarilor morți și răniți

Știri din Județ

Horațiu Potra, fost candidat perdant la Primăria Mediaș, s-a întors la treburile sale în Congo, unde mercenarii recrutații de el duc lupte grele cu rebelii. Ieri încă un mercendar român a fost ucis în lupte, iar alții doi au fost răniți. În februarie, alți doi mercenari au murit și patru au fost răniți. Horațiu Potra continuă să ducă curse speciale de avion în zona Goma din Congo cu mercenari recrutați din toată România cărora le oferă 5000 de dolari pe lună. Presa din Africa îl acuză pe Potra că face jocurile puterii dictatoriale și este asociat cu grupul rus de mercenari Wagner.


Conform Minsterului Afacerilor Externe un român din Iași, mercenar în armata privată dusă de Horațiu Potra în Congo, a murit ieri în lupte lângă Goma. Alți doi au fost răniți.

Publicitate

„În contextul degradării situaţiei de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariţiei informaţiilor cu privire la decesul unei persoane şi rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea oraşului Goma, situat la frontiera cu Rwanda. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile din RD Congo pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor”, se arată în informarea MAE.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Domnul jurnalist independent, ce tot vorbest tu de Wagner si de dictatori cand tu ai vazut Africa doar pe harta. Tu-ti castigi banii pe contracte cu partidele la putere prin articole mincinoase, tot banii nostri platiti la impozite. Calmeaza-te cu informatiile mincinoase la adresa romanilor care merg sa castige o paine cinstit !!! Papagalule !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică