23.2 C
Sibiu
luni, 15 iulie, 2024

La Centrul Național de Instruire Getica din Cincu, a avut loc ceremonia de schimbare a comenzii grupului de luptă

Știri din Județ

De astăzi, Centrul Național de Instruire Getica din Cincu, județul Brașov, este francez. Astăzi a avut loc ceremonia de schimbare a comenzii grupului de luptă multinațional pentru care Franța este națiune cadru. Cu ocazia acestui eveniment, zona din tabăra militară în care sunt instalații soldații francezi a fost denumită tabăra General Berthelot.


Denumirea a fost aleasă pentru a rememora șeful statului major al comandamentului suprem al Trupelor Franceze pe Frontul de Vest din primul război mondial. La finalul războiului, Berthelot a fost detașat în România ca șef al misiunii militare Franceze, atunci când a asigurat și rolul de consilier militar al regelui Ferdinand, Comandantul suprem al Armatei Române.

Astăzi, la Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu a fost dezvelită și o placă memorială în amintirea generalului francez care a lăsat României o parte a averii sale prin dorință testamentară.

În afara ceremoniei propriu-zise, a avut loc și un exercițiu demonstrativ, dar și o expoziție de tehnică militară în tabăra care, începând din toamnă, va găzdui militari spanioli.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou egal în Turcia pentru CSC Șelimbăr

CSC Șelimbăr va disputa un nou amical în Turcia