29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Apariție editorială semnată de preotul Cătălin Crișan

Știri din Județ

În pragul sărbătorii Pogorârii Duhului Sfânt, Editura Andreiana oferă de sub teascurile Tipografiei Șaguniene lucrarea părintelui Cătălin Crișan de la Parohia Cisnădie IV (Prot. Avrig), lucrare ce reunește studii de spiritualitate ortodoxă ce aparțin autorului și reunite în acest volum sub titlul: Deo dilectio est.


Textele teologice cuprinse în volumul de față și care însumează intervalul de timp cuprins între anii 2001-2024, timp de altfel identic cu perioada desfășurării de către autor a studiilor de teologie, master, doctorat (sub coordonarea Părintelui profesor Ioan Ică jr.), dar și a provocatorilor ani de pastorație ca preot, au fost publicate în reviste precum Revista Teologică, Studia Doctoralia Andreiana, Revista Transilvania sau Ziarul Lumina, multe dintre ele alcătuite în cadrul Simpozioanelor doctoranzilor Facultății de Teologie „Sf. Andrei Şaguna” din Sibiu sau cu ocazia participării la Conferințele preoțești din Arhiepiscopia Sibiului.

Temele teologice abordate (expuse în marea lor majoritate în ordinea cronologică a publicării lor și grupate în Articole, Note bibliografice și Recenzii) sunt foarte subtile şi de cele mai multe ori necesită și o atenţie deosebită pe lângă o familiarizare și o cunoaștere a scrierilor patristice spre care autorul s-a aplecat pentru a le înțelege „în duhul” lor. Cel care se ocupă cu asemenea teme capitale și extrem de profunde pentru viața duhovnicească creștină (înviere, iubire, frică, moarte etc.) simte în mod empiric realismul cuvântului Sfântului Grigorie Teologul, care spunea că „teologia este ca mersul pe sârmă”. Așadar, este nevoie de un mers permanent pe sârmă, adică de multă atenţie, pentru a nu cădea în superficialitate, confuzii sau teorii greşite.

Lucrarea este disponibilă în magazinele de colportaj ale Arhiepiscopiei Sibiului sau pe pagina editurii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor