20.7 C
Sibiu
luni, 01 iulie, 2024

Ședință pe Transfăgărășan cu Ministrul Mediului. A decis să mute urșii la Zărnești

Știri din Județ

Decizie șoc luată de ministrul Mediului, Mircea Fechet, în cadrul unei ședințe ținută chiar pe Transfăgărășan, în zona județului Argeș. Datorită faptului că șoseaua a devenit zonă de alimentație de la turiști pentru urși, ministrul a decis să mute o parte dintre aceștia la Sanctuarul Liberty din Zărnești.


Însoțit de prefectul județului Argeș, alți oficiali și coordonatoarea Sanctuarul din Zărnești, ministrul Fechet a parcurs zona Transfăgărășanului. După multiple întâlniri cu urși, situația deja cunoscută de toți turiștii care tranzitează zona, ministrul a anunțat o decizie importantă.

Publicitate

Iată ce a decis ministrul Mediului, Mircea Fechet:

„Situația urșilor de pe Transfăgărășan trebuie soluționată. Am mers personal în zona Lacul Vidraru și Transfăgărășan, pentru a evalua situația exemplarelor care ies frecvent la drumul auto și interacționează cu turiștii. Urșii cerșetori de pe Transfăgărășan vor fi capturați și relocați la rezervația de urși Libearty din Zărnești.

Problema acestor urși trenează de mult prea mult timp, deja s-au întâmplat mai multe accidente și, din păcate, dacă nu intervenim rapid, suntem la un pas de o reală tragedie. Un lucru este cert: nu mai putem continua în acest mod!

Situația de aici reprezintă un pericol iminent pentru turiștii care aleg să ignore legea și recomandările autorităților și se opresc pe marginea drumului pentru a fotografia sau hrăni exemplarele de urs. În același timp se aduce un prejudiciu major speciei.

Specialiștii m-au informat că acești urși și-au schimbat fundamental comportamentul în ultimii ani, cerșitul la drum auto devenind principala lor sursă de hrană.

Sanctuarul Libearty reprezintă, de ani buni, un model de excelență la nivel mondial în gestionarea, în primul rând, a urșilor recuperați din captivitate, dar și a altor exemplare care ajung aici. Efortul echipei care gestionează acest complex este lăudabil și sper să învățăm și noi multe din această experiență.

În ceea ce privește urșii de pe Transfăgărășan, cred că acest loc este cel mai potrivit pentru a deveni noua lor casă și îi mulțumesc doamnei Lapis pentru că a acceptat să primească o parte dintre aceste exemplare.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sibiancă dată dispărută

Sărbătoarea cununii la Cârța (Sibiu)

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu