17.9 C
Sibiu
marți, 02 iulie, 2024

Bătaie de joc la Sibiu: Biserica a primit o școală în stare bună, a lăsat-o în ruină și acum vrea să o închirieze

Știri din Județ

Biserica Romano-Catolică a primit prin retrocedare clădirea Colegiului Pedagogic din Sibiu de pe strada Gral Magheru. Situată în buricul târgului, clădirea a mai găzduit Colegiul 7 ani după retrocedare, apoi elevii și profesorii au fost nevoiți să se mute. Din 2010 până astăzi clădirea a fost lăsată în paragină totală de biserică. Acum o scot la închiriat cu 17.000 de euro pe lună, deși este un dezastru. Primăria Sibiu nu a amendat niciodată Biserica Romano-Catolică, deși curtea imobilului este un dezastru, iar conform unei hotărâri de consiliu local, astfel de proprietăți vor fi supra-impozitate. Nu și cele ale bisericii se pare…


Poate este o coincidență că Biserica Romano-Catolică din Sibiu este locul unde merge la slujbe președintele Iohannis alături de soția sa. Aceeași biserică a primit prin retrocedare clădirea Liceului Pedagogic din Sibiu în 2003, când Iohannis era primar al Sibiului. Au ținut în chirie Colegiul Pedagogic încă 7 ani, conform legii și apoi au rămas cu clădirea goală. Primăria Sibiu a predat efectiv clădirea bisericii în anul 2012. Iohannis era tot primar al Sibiului.

Publicitate

După ce s-au văzut proprietari de facto, cu clădirea goală de elevi, biserica a demarat rapid o colaborare cu un mare om de afaceri din județul Alba, unde este și sediul central al Bisericii Romano-Catolice, arhiepiscopia de care ține clădirea. Doar că planurile acestuia de a face la Sibiu din liceu, un hotel s-au dus pe apa sâmbetei. Au fost demarate mici lucrări, dar, conform surselor Sibiu Independent, când proprietarul a văzut că valoarea investiției în reparații va fi foarte mare a abandonat proiectul.

În anul 2020, SIBIU INDEPENDENT a prezentat în premieră, un reportaj realizat sub acoperire de o asociație locală. Imaginile suprinse din interioul clădirii și curților fostului Liceu Pedagogic Sibiu arătau ruina în care a ajuns acesta. La vremea respectivă, reprezentanții Bisericii Romano-Catolice au reacționat violent și au dat vina pe fotograful anonim pentru că a pătruns ilegal pe proprietatea lor și a arătat dezastrul.

Astăzi, prezintă chiar ei pozele dezastrului, pe siteuri de anunțuri imobiliare, unde încearcă să închirieze clădirea fostului Liceul Pedagogic Sibiu cu 17.000 de euro pe lună. Conform descrierii proprietatea are o suprafață construită este de 7.657 m², suprafața utilă este de cc. 6.381m². Suprafața totală a terenului este de 7511 m².

Din imaginile realizate în 2024 versus cele din 2024 se poate observa că nu s-a mai făcut nicio investiție, nici măcar nu s-a curățat curtea, iar vegetația a pus stăpânire pe tot.

FOTOGRAFII 2024, publicate de Biserica Romano-Catolică pentru a închiria fostul Liceu Pedagogic Sibiu

FOTOGRAFII 2020, publicate într-un reportaj realizat de o asociație, clandestin:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Incendiu la un container locuit din Mediaș