15.1 C
Sibiu
miercuri, 03 iulie, 2024

Părintele Zaharia Zaharou a susținut în Catedrala Mitropolitană din Sibiu conferința cu tema: „Hristos- doctorul sufletelor și al trupurilor noastre”

Știri din Județ

În seara duminicii Tuturor Sfinților, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu a poposit Părintele Arhim. Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii Sf. Ioan Botezătorul de la Essex (Marea Britanie). Acesta a susținut, la invitația și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, conferința cu tema: Hristos- doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, potrivit mitropolia-ardealului.ro

​Textul conferinței în limba română a fost citit de către Părintele Lect.Dr. Petru Pantiș, de la Facultatea de Teologia Andrei Șaguna din Sibiu, în acest text fiind subliniat de către părintele Zaharia că: „Fără îndoială, trăim într-o epocă măreață din punct de vedere al progresului științific și al prosperității materiale pe care o oferă, dar și una înfricoșătoare din punct de vedere al provocărilor ei, al suferințelor și bolilor la care este supus omul. La nivel mondial, o criză ia locul alteia. În fiecare zi constatăm cu tristețe că „omenirea bolește de nevindecat”. Însă „boala ei de moarte” nu se limitează doar la planul fizic, trupesc. Nu este vorba doar de boli incurabile și de pandemii. Boala este mai cu seamă de natură duhovnicească.

În încheierea evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a vorbit despre binecuvântarea unei asemenea zile, ca în Catedrala din Sibiu să fie susținută o asemenea conferință și și-a exprimat nădejdea că aceste întâlniri vor continua, mulțumindu-i invitatului pentru prezență și pentru fermitatea părerilor ancorate în Sfânta Scriptură și în scrierile Părinților Bisericii, precum și în vasta experiență duhovnicească.

Publicitate

CITEȘTE MAI MULT AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri