28.1 C
Sibiu
marți, 23 iulie, 2024

Închiderea traficului pe Valea Oltului afectează muncitorii care lucrează la firme din Sibiu, dar și evenimentele culturale din zonă

Știri din Județ

Închiderea traficului pe Valea Oltului afectează atât turismul şi evenimentele culturale din zonă, cât şi cetăţenii care lucrează la firme din judeţul Sibiu, a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Edilul localităţii vâlcene susţine că mai multe persoane din oraş nu ştiu încă dacă vor putea ajunge de luni la serviciu în Sibiu, întrucât în prezent nu există soluţii pentru transportul acestora.

Sunt circa 200 de muncitori din Brezoi care lucrează în judeţul Sibiu şi trei firme de transport care circulă pe această rută. Nu avem deocamdată o soluţie pentru ei, dar din ce am discutat cu transportatorii, alternativa ar fi să fie transbordaţi la tren, la Câineni. Este doar o propunere, pentru că nu ştim nici dacă vor fi şi nici despre cum vor circula trenurile în această perioadă”, a spus Schell.

Publicitate

Primarul oraşului Brezoi a precizat totodată că măsura de a închide traficul rutier între Vâlcea şi Sibiu are urmări şi asupra festivalului de blues care se va desfăşura luna aceasta în localitate.

„Închiderea circulaţiei se suprapune cu festivalul Open Air Blues. Sunt mulţi dintre cei care au sunat să le restituim banii pe bilete, cei mai mulţi din Ardeal şi din afara ţării. Am încercat să le propunem varianta de a veni pe Transalpina, de la Sebeş, dar mulţi au renunţat. Poate că dacă ştiam de mai mult timp de aceste restricţii aveam şi soluţii, însă noi am aflat de câteva zile din presă. În plus, avem şi multe trupe din festival care ajung pe aeroport la Cluj şi încă nu ştim cum le vom aduce la Brezoi„, a precizat edilul.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Open Air Blues de la Brezoi se va desfăşura în perioada 16-21 iulie iar printre artiştii invitaţi să concerteze anul acesta se află Shemekia Copeland, Kaz Howkins, Mr. Sipp The Mississippi Blues Child, Bywater Call, Shaggy Dogs, Canaf şi mulţi alţii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri