14.1 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

Ministrul Transporturilor a ajuns la Boița. A „păcălit” Valea Oltului cu elicopterul

Știri din Județ

Sorin-Mihai Grindeanu, ministrul transporturilor și infrastructurii a ajuns astăzi la Boița, cu elicopterul, pentru a aduce lămuriri cu privire la închiderea DN7 Valea Oltului pentru o perioadă de o lună de zile.

Astfel, de luni, 8 iulie și până în 9 august, circulația rutieră pe TIMPUL ZILEI va fi restricționată. Măsura este necesară pentru facilitarea lucrărilor la lotul 2 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Conform ministrului Grindeanu, dacă se dorește construcția autostrăzii, trebuie să fim consolați cu faptul că circulația pe Valea Oltului se va închide pe timpul zilei. Aceste lucrări de defrișare nu se pot face sub trafic, tocmai din cauza pericolului enorm la care vor fi supuși conducătorii auto.

RESTRICȚII VALEA OLTULUI – 8 IUNIE – 9 AUGUST

Publicitate

Astfel, zilnic, timp de o lună, Valea Oltului va fi închisă circulației rutiere între orele 6:00 și 20:00. Pentru riverani sau pentru alte urgențe justificate, au fost realizate două intervale în care se poate circula, respectiv între 7:30 8:00 și 16:30 – 17:00. Această măsură va permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia. Șoferii au la dispoziție patru rute alternative. VEZI LA FINALUL ARTICOLULUI

A „păcălit” Valea Oltului cu elicopterul

Întrebat de către jurnaliști de ce a ales să vină la Sibiu cu elicopterul, evitând astfel ore întregi în trafic, Ministrul Transporturilor, Sorin-Mihai Grindeanu a dat vina pe agenda încărcată a vizitelor de pe șantierele autostrăzii, iar venirea pe calea aerului s-a realizat tocmai pentru a ajunge la ora 12:35. Acesta a mai declarat faptul că parcurge lunar cu mașina Valea Oltului și tocmai de aceea are o ambiție pentru continuarea lucrărilor la autostrada Sibiu – Pitești.

Ioan Deac, directorul general COMPA SIBIU a cerut suplimentarea trenurilor

O problemă ridicată de directorul general al COMPA Sibiu a fost naveta angajaților. Nu doar ai lui, ci a mai multor companii industriale. Acesta s-a arătat îngrijorat de faptul că, de luni, mai mulți angajați din județul Vâlcea nu vor putea ajunge la serviciu. Și nu doar dimineața, ci în toate cele 3 schimburi. Ministrul Transporturilor, Sorin-Mihai Grindeanu a declarat că există dialog cu cei de la CFR și urmează ca trenurile să fie suplimentate.

RUTE ALTERNATIVE

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

  • București → A3 → Ploiești  → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

  • Pitești → DN73 – A3 → Râșnov  → Brașov

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

  • București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
  • București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare, transmite CNAIR.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia