29.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Junii Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare din țară, celebrează 80 de ani de la înființare

Știri din Județ

Junii Sibiului celebrează sâmbătă, 6 iulie, pe scena Festivalului „Bujorul de Munte”, la Gura Râului, 80 de ani de la înființare.

Junii Sibiului s-au născut în 1944, din iniţiativa maestrului coregraf Ioan Macrea şi s-au transformat din formaţie de amatori în ansamblu profesionist, adevărat ambasador al culturii tradiționale de pe întreg cuprinsul României.


În anul 1944 din dragoste pentru jocul popular, Ioan Macrea a strâns în jurul său câţiva tineri, punând bazele unei formaţii de jocuri fecioreşti; echipa s-a mărit apoi cu fete şi pentru că avea nevoie de un nume răsunător, Ioan Macrea i-a spus JUNII SIBIULUI, cu gândul la satul natal şi la obiceiul cetelor de juni, astăzi parte integrantă a Patrimoniului Imaterial UNESCO, informează juniisibiului.ro

Aflați întreaga poveste fascinantă prin filmul documentar ce va fi proiectat sâmbătă, 6 iulie, ora 22.00, pe scena Festivalului „Bujorul de Munte”, la Gura Râului.

Acest eveniment este parte integrantă a proiectului „Aniversare Junii Sibiului 80 de ani. Hub pentru tradiții”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Evenimentul este o „Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu”.

Activitatea CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Judetean Sibiu.

Manager: Silvia Macrea

Sursa: Facebook – Centrul Creaţiei Junii Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou egal în Turcia pentru CSC Șelimbăr

CSC Șelimbăr va disputa un nou amical în Turcia